zeci de sibieni și firme, iertați de datorii către primăria sibiu - ulbs e pe listă
foto: arhivă

Reprezentanții Primăriei Sibiu au hotărât să îi păsuiască pe sibienii care au datorii către municipalitate mai mici de 40 de lei. Consilierii locali trebuie să fie și ei de acord și să voteze proiectul de hotărâre în ședința de la finalul lunii. Cei mai mulți dintre sibienii cărora le vor fi șterse datoriile figurează cu creanțe de un leu, până la 40 de lei. Pe lista ”rău platnicilor” se află și Universitatea ”Lucian Blaga”.

Codul de procedură fiscală permite reprezentanților primăriilor să renunțe la datoriile pe care cetățenii le au dacă sumele necesare pentru somarea acestora depășește valoarea datoriei. Și cum o astfel de procedură ar depăși suma de 40 de lei, Primăria Sibiu s-a folosit de prevederea fiscală și îi ”iartă” pe sibienii care au datorii către municipalitate. Este vorba despre datorii de până la 40 de lei.

Așa că 74 de sibieni, persoane fizice și juridice și 10 societăți comerciale sunt scutiți de la plata datoriilor. Mulți dintre ei au restanțe de un leu, doi lei, 20 de lei, un singur sibian figurând cu datorii de 40 de lei. Pe lista ”neagră” se află și universitatea ”Lucian Blaga” care apare cu o datorie de 8 lei către Primărie.

Persoanele fizice au o datorie cumulată de 684 de lei, iar cele juridice de 19 lei.

 

Ultima oră

Comentariul meu