zeci de plângeri la parchet împotriva medicilor de la cel mai mare spital din sibiu
foto: arhivă

Zeci de plângeri penale au fost depuse împotriva medicilor de la cel mai mare spital din județul Sibiu în urma scandalului sedărilor. Toate aceste sesizări au fost adăugate la dosarul ATI-COVID urmând a fi verificate.

Mai multe persoane au depus plângeri penale împotriva medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu. Cinci dintre ele au legătură cu dosarul ATI-COVID deschis de procurorii sibieni, care fac cercetări pentru infracțiunea de omor.

„Pe lângă lucrurile generale vom verifica și situații punctuale. Ne referim la plângerile penale depuse de oameni. În câteva dintre ele se vorbește despre situații în mod expres, în care se dă numele persoanei, fiind depuse de aparținători. Multe dintre plângeri sunt generale, vreo câteva dintre ele se raportează la acest dosar. Generale avem între 10 și 20, iar punctuale pe acest caz undeva în jur de 5”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, prim-procurorul Ion Veștemean.

Toate aceste plângeri au fost depuse la alte instituții de aparținătorii unor bolnavi care au decedat în spital.

În ceea ce privește dosarul ATI-COVID, prim-procurorul Veștemean spune că, cel mai probabil, în următoarele două – trei săptămâni vom ști dacă este vorba despre infracțiunea de omor. (DETALII AICI)

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. De ce plângerile sunt doar la Județean??
    De ce la Spitalul TBC nu sunt probleme??

    … cine a a avut relații sau finanțe, a facut cumva sa ajungă la TBC și a scăpat.
    Cine nu, a ajuns la Județean – morgă.