cisnădie, la un pas de carantină - rata de infectare e aproape de 6

Rata de infectare cu COVID-19 a crescut rapid în orașul Cisnădie, astfel că luni înregistrează o valoare de 5,4 cazuri la mia de locuitori. Duminică rata era 4,88/1.000 locuitori.

Crește numărul cazurilor de coronavirus, astfel că în creștere este și rata incidenței cumulate. Cisnădia este la un pas de carantină, asta după ce rata „a bubuit” într-o singură zi. Dacă duminică aceasta era 4,88/1.000 locuitori, luni este cu 0,52 mai mare, și anume 5,4/1.000 locuitori.

Odată ce rata de infectare atinge pragul de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, autoritățile se vor întruni pentru a lua o decizie în ceea ce privește orașul vecin. În această situație, carantina zonală este foarte aproape și se vor impune restricții, printre care amintim prezentarea unei declarații pe proprie răspundere și în timpul zilei.

VEZI AICI RATA DE INFECTARE DIN FIECARE UAT

În Cisnădie, în ultimele două săptămâni, au fost confirmate 135 cazuri de coronavirus noi.

Carantina zonală se aplică deja în UAT Tilișca, acolo unde a fost raportată cea mai mare rată de infectare din județul Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. eu zic ca si impotriva bolilor cu transmisie sexuala sa fie prezentata o declaratie pe proprie raspundere…la intrare. e panaceu universal, nici nu stiu de ce s-au mai obosit sa inventeze vaccinuri cand exista…declaratia!