regulamentul cj pentru protecția animalelor - ”nu respectă principiile de legalitate”

Regulamentul privind protecția animalelor, elaborat de Consiliul Județean Sibiu, a fost supus dezbaterii publice. Încă de la început, Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a precizat faptul că este vorba doar despre un proiect al regulamentului, care va putea fi modificat. Cei care au participat la discuție au avut câteva propuneri pentru modificarea sau completarea documentului.

Unul dintre cei mai vocali participanți a fost Eugen Iordănescu, președintele Camerei de Comerț, dar care a participat la discuție din partea Europe Direct. Acesta a precizat că regulamentul nu respectă principiile de legalitate, deoarece nu sunt specificate foarte clar ce înseamnă un animal în pericol, ce înseamnă exact starea de captivitate. ”Un regulament ”Eu vă propun ca acest regulament să fie mai simplu și mai concret. Trebuie să fie conceput exact pe lege, nici să o scurteze, nici să prevadă mai mult de cât legea. Definițiile din lege ar trebui respectate cu strictețe. Vă recomand să revizuiți toată partea de legislație și să o cuprindeți în regulament exact cum e”, a spus Eugen Iordănescu.

În opinia acestuia regulamentul ar trebui îmbunătățit cu câteva specificații clare. ”Se vorbește despre adopție și termene în care animalul este ocrotit, este declarat fără stăpân și poate fi dat spre adopție. Trebuie văzut exact termenele deoarece se suprapun cu ce zice legea. Apoi, prestatorii de servicii…ar trebui specificat cum sunt aleși aceștia, cum se face plata. Legat de plată, se spune că, dacă este cazul, CJ va recupera banii pe cale judecătorească. Dar de la cine, în ce condiții? Și revenind la terți, cum se asigură transparența alegerii lor, criteriul concurenței? Aceste lucruri cred că ar trebui clar specificate în regulament, iar toate coroborate cu legea, pentru că altfel ori se exclud, ori se bat cap în cap”, au fost mențiunile lui Eugen Iordănescu.

 

Ultima oră

Comentariul meu