recomandari pentru weekend la sibiu - evadați la schi sau vă uitați la spectacole on-line

A sosit una dintre cele mai așteptate perioade ale săptămânii – weekend-ul. Deși situația epidemiologică din municipiul Sibiu este alarmantă, există activități la care puteți participa, în condiții de siguranță.

Am selectat o listă cu evenimentele care se desfășoară în acest sfârșit de săptămână la Sibiu. Vremea de afară este perfectă pentru a savura ultimele zile pe pârtiile din zonă. Pentru cei care iubesc aventura mai puțin, există ateliere și spectacole online la care vă invităm să participați.

Ateliere Muzeul Astra

Muzeul ASTRA din Sibiu găzduiește în acest final de săptămână trei evenimente la care sunteți invitați să luați parte. Atelier de cusut și brodat, ghidaj tematic în sectorul morăritului sau povestea colivei – aflați mai multe despre ele în muzeu. Mai multe detalii AICI.

Teatrul GONG

LIVE-STREAM // Atelierul de Creat Povești – Oița marionetă

Diana Ribana vă provoacă la un nou Atelier de Creat Povești în care personajul principal va fi o oiță marionetă. Pentru a putea confecționa oița marionetă aveți nevoie de puține materiale, iar întregul proces de creație este unul distractiv și pune în mișcare dibăcia și iscusința celor mici. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc sâmbătă, 20 martie la ora 11:00, live pe pagina de Facebook a Teatrului Gong.

LIVE-STREAM Atelierul de Meșterilit – Vasilache și Mărioara

Cele două păpuși, Vasilache și Mărioara, sunt confecționate în stil tradițional românesc, îmbracate în port popular tradițional cu desagă și cu un aspect prietenos. Cu ocazia Zilei Internaționale a Marionețiștilor și Păpușarilor, simpaticii Rilă și Aurilă, vor confecționa cele două păpuși în stil bibabo și vă vor învăța și pe voi, micii meșteri din fața ecranelor, cum să vă confecționați propria pereche de păpuși Vasilache și Mărioara. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc duminică, 21 martie la ora 11:00, live pe pagina de Facebook a Teatrului Gong.

O zi de vară – Teatrul Național ”Radu Stanca”

Prima premieră la scenă a Naționalului sibian, „O zi de vară”, marchează proiectul regizoral de debut al Ofeliei Popii pentru Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Spectacolul, care îi are în distribuție pe Ciprian Scurtea și Adrian Matioc, are la bază textul semnat de celebrul dramaturg Sławomir Mrożek. Tot Ofelia Popii a semnat și versiunea de film a aceleiași piese, „Cea mai frumoasă zi”, pe care publicul o poate urmări oricând pe TNRS – Scena Digitală, începând din 1 februarie 2021.

Pârtii Arena Platoș și Oncești

Zăpada s-a așternut frumos la munte, într-un strat de aproximativ 15 centimetri. Acest lucru aduce o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă, deoarece sezonul de schi se va prelungi. Vremea este perfectă pentru schiat. Vezi mai multe detalii AICI.

Ultima oră

Comentariul meu