profesor universitar din bucurești dat afară pentru că vorbea urât cu studenții - la sibiu ”domn profesor" e încă în funcție

Anul 2021 începea cu un scandal la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Un profesor care preda și la Facultatea de Inginerie a fost înregistrat vorbind urât studenților de aici. Eugen Bîrsan i-a numit pe studenți în toate felurile, de la șobolani, la penibili și nesimțiți. Cu toate acestea, deși conducerea universității a anunțat o anchetă, nici până acum nu a fost luată o decizie în acest caz, iar profesorul se află încă la catedră. Asta în timp ce la Universitatea București un conferențiar a fost dat afară după ce le-a vorbit urât studenților.

La alții se rezolvă repede

Un conferențiar universitar de la Universitatea București a fost concediat pentru că a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educației Naționale, ale Codului Muncii, ale Contractului individual de muncă și ale Regulamentului intern al instituției de învățământ superior.

Comisia de Disciplină a universității i-a audiat pe studenți, dar și pe conferențiarul universitar acuzat că a avut un comportament inadecvat. Comisia a stabilit că „doamna conferențiar universitar a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educației Naționale nr. 1/2011, ale Codului Muncii, precum și ale Contractului individual de muncă, ale Regulamentului intern al Universității din București și ale Cartei Universității din București”.

Ca urmare, conferențiarul a fost concediat.

„Prin urmare, la propunerea Comisiei de analiză disciplinară și cu aprobarea Consiliului de Administrație, rectorul Universității din București, prof. univ. Marian Preda, a decis concedierea disciplinară a doamnei Carmen Gabriela Vioreanu, încadrată în funcția de conferențiar universitar la Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Decizia intră în vigoare începând cu data de 22.03.2021”, au anunțat reprezentanții Universității București.

Mai mulţi studenţi au făcut plângeri împotriva conferențiarului care predă cursuri de suedeză. Studenții au susținut că angajatul universității le vorbește urât și că le-a rupt mai multe învoiri medicale.

La ULBS, nicio decizie

La ”Lucian Blaga” din Sibiu situația este cât se poate de asemănătoare. Profesorul Eugen Bîrsan a fost înregistrat de studenți în timp ce îi jignea, iar la orele de fizică vorbea despre orice altceva decât despre materie.

ASCULTĂ AICI ÎNTREGISTRĂRILE

Reprezentanții universității sibiene au spus la acel moment că în cadrul Comisiei de Etică se va lua o decizie. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat nici acum, pentru că spun ei, trebuie respectată o procedură. Una dintre acestea este ca la întâlnire să fie prezent și profesorul. Acesta însă trage de timp și depune tot felul de acte conform cărora nu poate participa, din motive personale.

Astfel, în privința lui Eugen Bîrsan nu s-a luat încă nicio decizie, asta în condițiile în care studenți din anii anteriori au spus că se comporta la fel (CITEȘTE AICI DESPRE ASTA) și că elevii au depus plângeri la conducerea Universității. (DETALII AICI)

 

Ultima oră

Comentariul meu