unelte de împrumut la cimitirul municipal din sibiu, pentru întreținerea mormintelor

Viceprimarul Alexandru Dumbravă a avut o idee care s-a transformat rapid în proiect de hotărâre pentru Consiliul Local. Viceprimarul s-a gândit să vină în ajutorul celor care merg la cimitir pentru a avea grijă de mormintele celor dragi, dar nu au uneltele necesare sau sunt nevoiți să le care după ei prin autobuze. Le-a spus ideea sa colegilor liberali din consiliul local, iar în ședința din această lună proiectul este deja supus aprobării.

Mai exact, proiectul de hotărâre înaintat de grupul PNL din Consiliul Local, prevede înființare cimitirul municipal, de unde sibienii pot împrumuta uneltele necesare pentru întreținerea mormintelor, în mod gratuit.

”Ideea mi-a venit de la imaginea unei doamne care mergea cu autobuzul și avea într-o pungă unelte de grădinărit. Și m-am gândit că o parte din morminte sunt de beton, dar multe sunt de pământ și trebuie întreținute. O parte dintre sibieni nu au mașină de exemplu și vin la cimitir cu autobuzul și atunci e greu să care săpăligile sau mai știu eu ce după ei prin autobuz. Apoi, alții locuiesc la bloc și dacă nu ai grădină poate că nu au unelte de acest fel. Și atunci m-am gândit să venim în sprijinul acestora, să le împrumutăm uneltele”, spune viceprimarul Alexandru Dumbravă.

unelte de împrumut la cimitirul municipal din sibiu, pentru întreținerea mormintelor
Foto Facebook Adrian Bibu – O parte din consilierii PNL au discutat proiectul la fața locului

Investiția, spune viceprimarul, nu ar fi una mare, dar va fi de ajutor mai ales pentru vârstnicii care vin la cimitir. ”Ne-am gândit la patru panouri amplasate la intrarea în cimitir, care să aibă unelte mici, de mână, niște săpăligi, cu care oamenii să poată curăța mormintele, să planteze niște flori. Le iau de iaci, lasă un act, le aduc înapoi, primesc actul. Investiția nu ar fi mare deloc, cât pot să coste niște unelte de felul acesta, dar i-ar scuti, cel puțin pe vârstnici să le mai care în plase”, spune Alexandru Dumbravă.

Proiectul de hotărâre se va afla pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu de la finalul lunii martie.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu