update: elevă amenințată cu pistolul de față cu colegii la cisnădie – și-a supărat iubitul
Sursa: www.lic-gustavgundisch.ro

O tânără în vârstă de 18 ani, elevă la Liceul Teoretic „Gustav Gundisch” din Cisnădie, a fost amenințată de un bărbat care a intrat în sala de clasă cu un pistol în mână. Profesorul a sunat de urgență la poliție, iar individul a fugit. A aruncat arma în pârâul Valea Argintului, fiind ulterior prins de oamenii legii.

UPDATE

Mama fetei care a fost amenințată cu pistolul a declarat, pentru Ora de Sibiu, că individul nu este iubitul adolescentei. Acesta ar fi fost un fost coleg de clasă. „Au fost colegi de clasă în a IX-a. Băiatul ar avea probleme psihice, nu vreau să mă pronunț ce probleme că nu sunt medic. Fiica mea era în picioare la tablă, la ora de matematică. Băiatul a intrat în școală fără să îl verifice nimeni, nu l-a verificat portarul. A văzut-o pe ea în picioare și i s-a pus pata pe ea. Nu au nicio legătură. Fata mea are un iubit. Cu el nu a vorbit, nu îl cunoaștem mai mult decât că au fost colegi”, a spus mama fetei.

Știrea inițială

Un tânăr de 18 ani, domiciliat în Cisnădie, a fost reținut miercuri de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Cisnădie, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Reținerea s-a dispus pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile a fost prezentat instanței care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

A intrat în clasă cu pistolul

„În fapt, la data de 17.03.2021, în jurul orei 10:10, Poliţia Oraşului Cisnădie a fost sesizată telefonic de un cadru didactic al unui liceu din oraș, cu privire la faptul că în jurul orei 08:35, tânărul de 18 ani ar fi intrat într-una din sălile de clasă având în mână o armă aparent neletală, amenințând cu acte de violență o elevă”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Tânărul a părăsit imediat clasa, însă la scurt timp după sesizare a fost identificat de către polițiști și condus la sediul Poliției Orașului Cisnădie. Arma cu care ar fi amenințat victima nu a fost găsită asupra sa, declarând că a aruncat-o în albia unui râu. Tot cu privire la armă, a declarat că era un pistol de tip airsoft cu bile din plastic.

Arma, aruncată în pârâu

„Pistolul a fost căutat în albia pârâului Valea Argintului de către polițiști și o grupă de pompieri din cadrul SVSU Cisnădie însă, nu a fost găsit având în vedere şi debitul mărit al pârâului ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultima perioadă. Cercetările în acest dosar continuă”, a mai spus Luciana Lazăr.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, tânărul a intrat în clasa în care avea oră iubita lui. A recurs la gestul de a o amenința cu pistolul după ce fata nu i-a mai răspuns la telefon. Din fericire, nu a avut loc nicio agresiune, nefiind victime.

Ultima oră

Comentariul meu