piața auto din sibiu la un an de pandemie - înmatriculările sunt în scădere
foto: pixabay.com

La un an de la debutul pandemiei de coronavirus se pot observa mai bine efectele produse de aceasta. A fost un an dificil pentru toată lumea, multe domenii au avut de suferit iar oamenii și-au limitat cheltuielile la maxim. Drept urmare, numărul înmatriculărilor auto a scăzut în primele două luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Perioada pandemiei a fost o adevărată provocare pentru întreaga populație. Multe persoane au rămas fără loc de muncă, sau veniturile lor au scăzut considerabil. Acest lucru se confirmă și prin faptul că vânzările și înmatriculările auto au scăzut.

Conform datelor comunicate de către Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Sibiu, în lunile ianuarie și februarie a anului curent, la Sibiu au fost eliberate 2.061 de cărți de identitate pentru autoturisme, față de 2.497, înregistrate în perioada similară a anului 2020. Pandemia COVID-19 a fost principalul factor al acestei involuţii.

De asemenea, în primele două luni ale anului curent, au fost emise 1.983 de autorizații provizorii, un număr ușor scăzut față de cel de anul trecut, când au fost emise 2.499 de autorizații provizorii.

În ceea ce ține numărul transcrierilor auto, statisticile arată că lucrurile stau aproximativ similar. În primele două luni ale anului curent, au fost transcrise 2.710 autoturisme, față de 2.617 în aceeași perioadă a anului trecut. Drept urmare, după primele două luni din acest an, Sibiul înregistrează o scădere destul de importantă, de 12,72%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Ultima oră

Comentariul meu