jandarmii le-au citit povești copiilor de la grădinița din roșia

Copiii de la grădinița din Roșia au avut parte de o experiență despre care vor povesti cu siguranță mult timp de acum înainte. Un jandarm, îmbrăcat în uniformă, a venit în sala lor de clasă pentru a le citi povești. Copiii, dar și plutonierul care i-a vizitat au fost extrem de încântați de timpul petrecut împreună.

Programul ”Rutină de lectură cu un invitat adult”, la care a participat Jandarmeria Sibiu face parte din programul Asociației OvidiuRo, ”Citește-mi 100 de povești”, desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii, sub egida proiectului ”România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială.

Plutonier adjutant Rareș Stoia este cel care a mers la grădinița din Roșia și le-a citit o poveste copilașilor. Poveștile citite au fost alese de educatoarea copiilor, fiind incluse în planul de lectură al proiectului „Citește-mi 100 de povești”

”A fost o experiență emoționantă și inedită pentru mine întrucât niciodată nu am avut un public atât de tânăr în fața mea, a fost vorba de copii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani. Spre surprinderea mea, copiii au fost foarte receptivi și implicați, în condițiile în care povestea a fost la prima lectură și pentru ei și pentru mine. De asemenea, am fost impresionat de ușurința cu care cei mici au interacționat cu mine, de receptivitatea lor și în același timp de curiozitatea lor inocentă”, a spus Rareș Stoia.

Activitatea de lectură a durat aproximativ 15 minute, timp în care, copiii au fost impresionați și de faptul că o persoană în uniformă le citește o poveste. Foarte interesați de ceea ce aud, la final micuții au pus întrebări legate de poveștile citite din cărțile cu elefantul Gerald și Porchiță.

 

Ultima oră

Comentariul meu