video - ministerul transporturilor, laudă ritmul lucrărilor la autostrada sibiu - pitești. a ajuns la 35 la sută
Sursa: Facebook Cosma Horatiu

Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 35%, iar în 2022 vom putea circula pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu – Pitești, a scris secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Horaţiu Cosma, pe pagina sa de Facebook, conform Agerpres.

“Autostrada Sibiu-Piteşti avansează într-un ritm susţinut! La finalul săptămânii trecute am făcut o vizită pe tronsonul 1 de 13 km între Sibiu şi intrarea în defileul Oltului de la Boiţa. La un an de la debutul lucrărilor, şantierul a ajuns la 35% stadiu fizic, constructorul este bine mobilizat, fiind concentrat în special pe podurile şi viaductele ce însumează aproximativ 2 km lungime. Anul acesta mizăm pe un progres semnificativ pe toate fronturile, astfel încât în 2022 să putem circula pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti”, a notat Cosma.

El a făcut, totodată, o scurtă trecere în revistă a situaţiei de pe celelalte loturi. Potrivit secretarului de stat, pe tronsoanele 2 şi 3 (cele mai dificile ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti ce străbat Valea Topologului şi Valea Oltului) licitaţiile sunt în plină desfăşurare, au fost depuse ofertele, iar CNAIR le evaluează cu prioritate.

Pe tronsonul 4 Tigveni-Curtea de Argeş (10 km), Compania de Drumuri a anunţat zilele trecute câştigătorul licitaţiei.

“Ne dorim să semnăm contractul de proiectare şi execuţie în cel mai scurt timp, după soluţionarea contestaţiilor. Pe tronsonul 5, dintre Curtea de Argeş şi Piteşti (30 km), antreprenorul lucrează la proiectarea de detaliu, iar în aprilie ne dorim să dăm toate aprobările şi autorizaţiile necesare, astfel încât la finalul primăverii să ne bucurăm de primele lucrări şi pe acest sector. Urmărim constant toate proiectele importante de infrastructură şi ne asigurăm că acestea se fac cu cap, temeinic şi că vor fi livrate la timp”, a menţionat oficialul MTI.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importanta a Coridorului 4 Pan-European.

Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa au început în luna martie 2020. Contractul cu o valoare de 613 milioane lei, fără TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni şi unul de execuţie de trei ani. Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti este construit de compania austriacă Porr Construct. Aceeaşi firmă a realizat şi lotul 4 al autostrăzii Sebeş – Turda, între Unirea şi Turda, finalizat în 2018.

Sursa: Agerpres

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. datorita faptului ,ca s-a gresitt ,ati ales o firma serioasa ,responsabila …..deci ati gresit ! sintem obisnuiti cu hoti, tilhari,ciubucari samd,(fa. Poorr ,firma serioasa,si mai sint firme adevarate …Geiger,C-ONA …….) DE CE STATUL ASTA NU APELEAZA ??pttr. ca hotii care au pixurile,luau 20%ciubuc ,Justitia nu-i in stare de nimic ,de aia nu avem nimic !