peste 20.000 de sibieni pe listele de așteptare la vaccin - e „bătaie” pentru pfizer
Sursa: rohealthreview.ro

Sibienii se pot înscrie pe listele de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. La o zi distanță de când s-a dat startul la programări, peste 20.000 de persoane s-au pus pe liste. A fost „bătaie” mare pe serul produs de Pfizer.

Luni a fost prima zi în care locurile pentru programarea la vaccinare pentru populația generală au devenit vizibile în platforma guvernamentală. În ultimele 24 de ore, mai bine de 20.924 de sibieni s-au înscris pe listele de așteptare, potrivit datelor de la ora 12:30. Oamenii s-au înghesuit să fie printre primii înscriși pe liste, drept dovadă, la o zi distanță, cifrele vorbesc de la sine. peste 20.000 de sibieni pe listele de așteptare la vaccin - e „bătaie” pentru pfizer

peste 20.000 de sibieni pe listele de așteptare la vaccin - e „bătaie” pentru pfizer

Cei mai mulți oameni au optat pentru centrele de vaccinare unde este folosit serul produs de Pfizer, mai precis 15.253 de persoane. Vă reamintim că vaccinarea cu Pfizer se face în următoarele centre din județul Sibiu: Agnita C12, Avrig C13 (2 fluxuri), Sibiu C1 (2 fluxuri), Mediaș C9 (2 fluxuri) și Tălmaciu C16 (2 fluxuri).

VEZI AICI CE VACCIN SE FOLOSEȘTE ÎN FIECARE CENTRU DIN SIBIU

În municipiul Sibiu există două centre de vaccinare, la Redal Expo, și doar în unul se imnunizează populația cu serul Pfizer. Este vorba despre centrul C1, acolo unde pe lista de așteptare sunt deja 7.791 de oameni. La celălalt centru, C2, s-au pus pe liste 1.723 de oameni care urmează să se vaccineze cu AstraZeneca.

Cum funcționează listele de așteptare

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

  • persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
  • persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);
  • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

VEZI AICI CUM TE POȚI ÎNSCRIE PE LISTA DE AȘTEPTARE 

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică