dispută pe „spinarea” celui mai bătrân stejar din sibiu - șeful psd-ului acuză, viceprimarul îl contrazice

Cel mai bătrân stejar din Sibiu, aflat în Dumbrava Sibiului, reprezintă subiectul unei dispute. Șeful PSD Sibiu, Bogdan Trif, acuză că stejarul multisecular, de peste 600 de ani, nu este îngrijit cum ar trebui de către Primăria Sibiu. Viceprimarul Alexandru Dumbravă îl contrazice și spune că anual copacul primește tratamente de specialitate.

Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu, acuză Primăria că nu se îngrijește de stejarul multisecular din Dumbrava Sibiului, vechi de peste 600 de ani. Acesta spune, într-un comunicat de presă, că bătrânul arbore a supraviețuit și a trecut peste războaie, însă riscă să fie doborât de nepăsare. dispută pe „spinarea” celui mai bătrân stejar din sibiu - șeful psd-ului acuză, viceprimarul îl contrazice

„Haideți să salvăm, din nou, stejarul multisecular, de peste 600 de ani, din Dumbrava Sibiului! A supraviețuit și a trecut cu bine prin cele două Războaie Mondiale, dar riscă să fie doborât de dăunătorii care formează alianța ce conduce orașul și județul nostru. L-am salvat, în 2016, împreună cu colegii mei de la Agenția pentru Protecția Mediului, de drujbele Primăriei Sibiu. Acum este nevoie să-l salvăm de inacțiunea celor de la Primărie, care așteaptă, nepăsători, să cadă și să moară”, spune Bogdan Trif.

Șeful PSD Sibiu subliniază faptul că, în anul 2016, pe când era directorul Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, a refuzat să aprobe tăierea copacului, la solicitarea Primăriei Sibiu „care vedea în acest monument al naturii doar un pericol pentru barajul lacului și pentru vizitatori”. dispută pe „spinarea” celui mai bătrân stejar din sibiu - șeful psd-ului acuză, viceprimarul îl contrazice

„În urma intervențiilor mele și a presiunii publice, stejarul a fost îngrijit și conservat. De atunci, însă, Primăria nu a mai făcut nimic, iar copacul se află într-o avansată stare de degradare. Pare că Primăria așteaptă să moară și să cadă cât mai repede”, acuză Bogdan Trif.

Viceprimarul Alexandru Dumbravă a declarat, pentru Ora de Sibiu, că stejarul este monitorizat în permanență și nu se punea problema ca aceste acuzații să fie adevărate.

„Stejarul este monitorizat, este îngrijit, i se fac tratamente în fiecare an. Drept dovadă, vara are o coroană bogată. Se urmează recomandările date de institutul de specialitate”, a declarat Dumbravă.

Sursa foto: Bogdan Trif

Ultima oră

Comentariul meu