agenda educațională a sibiului, în dezbatere publică - puteți face propuneri
foto: arhivă

Pentru prima dată, Primăria Sibiului va finanța în acest an Agenda Educațională. Aceasta se alătură celorlalte Agende care primesc finanțări nerambursabile: culturală, sportivă și a tineretului. ghidul de finanțare a fost conceput, dar sibienii pot aduce modificări astfel încât să fie cât mai accesibil. ghidul este supus dezbaterii publice până la începutul lunii aprilie.

Agenda Educațională își propune să sprijine elevii și să stimuleze activitățile cu latură educațională. În acest sens vor fi alocate fonduri care vizează acest domeniu. Obiectivele specifice ale programului sunt educația pentru mediu, educația pentru viață, cultura și patrimoniul local.

Proiectele care se încadrează în domeniul educațional vot fi depuse la Primăria Sibiu, iar finanțarea nerambursabilă se va face la fel ca în cazul celorlalte Agende. Finanțarea din partea administrației va fi de 90%, iar contribuția celor care inițiază proiectul de 10%.

Stabilirea principiilor, cadrului general și a procedurii pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă din fonduri publice pentru activități educaționale, non profit, de interes general, se regăsesc în cadrul unui Ghid dedicat acestei agende care se va întocmi și va fia dus la cunoștință publică prin Serviciul Cultură, Sport și Turism.

Ghidul a fost întocmit, iar acum este supus dezbaterii publice. Sibienii care doresc să facă propuneri în vederea îmbunătățirii acestuia le pot depune în scris, până la data de 2 aprilie 2021, la adresa de e-mail – pms@sibiu.ro sau letric la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din str. Samuel Brukenthal nr. 2, camera 8.

Ultima oră

Comentariul meu