Șoferii băuți se arată la lăsarea serii - Trei au fost prinși în weekend la Sibiu
FOTO - ARHIVĂ

Polițiștii sibieni au depistat, în weekend, trei șoferi băuți la volan pe raza județului Sibiu. Cu toții s-au ales cu dosare penale.

Primul șofer băut a fost depistat sâmbătă seara la Copșa Mică. Acesta a depășit neregulamentar o mașină, însă nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor. L-au prins la câțiva kilometri depărtare, în Mediaș. „La data de 13 martie a.c., în jurul orei 21,30, pe raza localității Copșa Mică, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism care fusese depistat în timp ce depășea neregulamentar un alt autovehicul. Șoferul și-a continuat însă deplasarea spre municipiul Mediaș, pe DN 14, polițiștii reușind oprirea acestuia la intrarea în municipiu”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cu această ocazie, s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 34 de ani, domiciliat în comuna Loamneș, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Un alt șofer băut a fost prins în Agnita. Omul are 42 de ani și avea o alcoolemie mare.

„La data de 14 martie a.c., în jurul orei 00,15, în Agnita, polițiștii au oprit pentru control un autoturism, condus pe strada Mihai Viteazu de către un localnic în vârstă de 42 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. Și de această dată s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul Penal”, mai spune Welter.

Și în Cisnădie, tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost depistat un șofer beat.

„La data de 14 martie a.c., în jurul orei 03,00, pe strada Șelimbărului din orașul Cisnădie, polițiștii au testat alcoolscopic un alt conducător auto, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul, localnic în vârstă de 34 de ani, a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, spune Welter.

Ultima oră

Comentariul meu