Polițiștii sibieni au amendat, în cursul zilei de duminică, doi operatori economici din Sibiu. Este vorba despre doi patroni de terase din centrul urbei de pe Cibin.

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 107 forțe ale poliției și poliției locale”, informează reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Astfel, au fost verificate 1.260 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 116 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 371 de mijloace de transport, din care 58 de mijloace de transport în comun.

Patroni de terase și oameni fără mască, amendați

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 61.500 de lei, dintre care:

– 1 sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 ani, din Ocna Sibiului, contact direct al unei persoane confirmate.

–  2 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spații pentru care s-au impus interdicții / restricții, ambii operatori din municipiul Sibiu (terase neconforme);

–  9 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.000 de lei aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spații pentru care s-au impus interdicții / restricții;

–  71 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–  8 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Ultima oră

Comentariul meu