oamenii fac minuni - învățătoarea cîrjea din săliște are din nou acoperiș deasupra capului

Casa îndrăgitei învățătoare Elvira Cîrjea din Săliște s-a făcut scrum. Un incendiu a cuprins acoperișul la începutul acestui an, întreaga locuință fiind grav afectată de flăcări. Oamenii din comunitate au reușit însă să facă minuni. S-au donat sume de bani, astfel că acum acoperișul a fost reclădit, iar în curând urmează să fie refăcut și interiorul locuinței.

La finalul lunii ianuarie a acestui an, un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Săliște. Acoperișul a ars pe o suprafață de circa 150 de metri pătrați, iar flăcările s-au extins rapid și în camere, plafoanele și multe bunuri din interior fiind distruse.

Casa care a ars la acea vreme este a unei foste învățătoare din localitate, mai precis a Elvirei Cîrjea, cea care „a șlefuit” o mulțime de elevi de-a lungul carierei sale. Mai bine de treizeci de ani a fost angajată la școala din Săliște.

CITEȘTE ȘI: Ajutor pentru învățătoarea Elvira Cîrjea din Săliște – Un incendiu i-a făcut casa scrum

Chiar dacă locuința a fost distrusă în proporții mari, oamenii au reușit să facă minuni. S-au mobilizat rapid și au strâns bani pentru a-i aduce învățătoarei un nou acoperiș deasupra capului.  „Comunitate s-a mobilizat exemplar. De asemenea, au fost făcute donații de la persoane necunoscute! Urmează lucrările de interior”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Marius Boromiz, directorul școlii din Săliște. oamenii fac minuni - învățătoarea cîrjea din săliște are din nou acoperiș deasupra capului

Învățătoarea Cîrjea: „Oameni cu suflet mare mi-au sărit în ajutor”

Elvira Cîrjea, învățătoarea din Săliște, le este recunoscătoare oamenilor cu suflet mare care au ajutat-o când avea cea mai mare nevoie.

„Mă adresez tuturor oamenilor cu sufletul mare, oneşti, vrednici, hotărâţi, cu un spirit civic ridicat, care mi-au sărit în ajutor atunci când au auzit sau au vazut ce a mai rămas din cuibul meu construit cu trudă în timp de mulţi ani. oamenii fac minuni - învățătoarea cîrjea din săliște are din nou acoperiș deasupra capului

Au fost alături de mine vecinii mei vrednici, harnici, curajoşi, patroni ai diferitelor firme, cadre didactice, pensionari, fraţii şi colegii surorii mele, naşii de cununie şi colegii băiatului meu, nepoţi, rude mai apropiate sau mai îndepărtate, angajaţi ai unor instituţii, domnii preoţi şi enoriaşi din cele trei parohii, oameni de bine din Sălişte, Vale, Tilişca şi Sibiel, oameni cunoscuţi sau necunoscuţi mie, părinţi şi foşti elevi din cele zece generaţii cărora le-am îndrumat paşii, o asociaţie caritabilă.

Vă mulţumesc tuturor şi vă doresc multă sănătate, spor în toate, împliniri alături de cei dragi. Dumnezeu să vă apere de ce nu vă puteţi apăra singuri şi îngerul păzitor să vă fie aproape, aşa cum mi-a fost şi mie, am scăpat nevătămată, să rămâneţi aceeaşi oameni de omenie”, este mesajul învățătoarei Cîrjea.

Ultima oră

Comentariul meu