directorul de îngrijiri și medicul șef ati amendați de dsp sibiu în scandalul sedărilor
Sursa: newmoney.ro

Scandalul de la ATI Sibiu s-a lăsat cu amenzi. În urma dezvăluirilor făcute de o asistentă care a lucrat în cadrul secției despre felul în care sunt legați și sedați pacienții, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a făcut o anchetă. Deși în fiecare zi reprezentanți ai DSP Sibiu merg în secția ATI covid, acum au constatat unele nereguli legate de completarea unor fișe și lipsa parafelor. Pentru asta directorul de îngrijiri al spitalului și medicul șef ATI au fost amendați.

În urma controlului efectuat de către reprezentanții Serviciului Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Sibiu, astăzi a fost transmis raportul controlului efectuat, în urma căruia s-au formulat o serie de prescripții cu termene:
– Procedura de contenție va fi actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările și completările ulterioare, procedură de care va răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor.
– Întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observație și arhivarea acestora cu termene stabilite ( de la deces, de la externare, de la transfer, etc. până la arhivare) – termen de 7 zile – procedură de care răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor.
– Medicii primari și specialiști ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenți an I și II cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, inclusiv să contraparafeze foile de observație – răspunde personalul cu atribuții.
– Foile de observație vor fi completate la zi cu precizarea corectă în timp a evoluției stării de sănătate a pacientului – răspunde medicul curant.

De asemenea s-au dispus următoarele măsuri:
– Pentru nerespectarea procedurii privind contenția, respectiv lipsa registrului de contenție și a acordului informat s-a aplicat sancțiunea contravențională cu amendă directorului de îngrijiri al unității sanitare, conform H.G. nr 857/2011 art 32 lit. k, în valoare de 2000 de lei.
– Pentru lipsa parafei medicilor specialiști sau primari în foile de observație unde există doar parafa medicului rezident an I sau II, s-a aplicat sancțiune contravențională cu amendă medicului șef ATI, acesta fiind și coordonatorul de rezidențiat, conform H.G. nr 857/2011 art. 30 lit. n, în valoare de 10.000 de lei.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Lipsa parafei acolo confirma sesizarea ca șeful ATI nu supraveghea, nu verifica, nu coordona, etc. rezidenții, implicit bolnavii din zona ATI, asa cum s-ar fi cuvenit.