se prelungește sezonul de schi la platoș și oncești - ”sunt cele mai bune pârtii acum”

După câteva zile în care temperaturile ridicate au prevestit sosirea primăverii, lucrurile au luat o altă întorsătură. Iarna nu se grăbește să ne părăsească, iar vremea s-a răcit considerabil în ultimele zile și a nins.

Zăpada s-a așternut frumos la munte, într-un strat de aproximativ 15 centimetri. Acest lucru aduce o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă, deoarece sezonul de schi se va prelungi. Până duminică, 14 martie, pârtiile vor fi deschise în fiecare zi, iar săptămâna viitoare miercuri (17 martie) va fi deschisă și nocturna, urmând ca apoi, în funcție de condițiile meteorologice să se decidă dacă pârtiile vor mai fi deschise și pe timpul săptămânii sau doar în zilele de weekend.

”Până duminică ținem deschis zilnic, iar săptămâna viitoare vrem să facem miercuri zi de nocturnă. După, o să luăm decizia dacă deschidem doar pe weekend sau în fiecare zi. Cred că avem cele mai bune pârtii din tot sezonul, 15 centimetri de zăpadă naturală și cel puțin 30-50 de centimetri de zăpadă artificială.”, spune acționarul Arena Platoș, Andy Fazekas.

Din cauza contextului epidemiologic actual, evenimentele care obișnuiau să fie organizate la final de sezon nu vor avea loc anul acesta.

”În condițiile actuale, am anulat toate evenimentele specifice, deoarece toate implică prezența unui public”, a mai spus Andy Fazekas.

Și telescaunul de la Păltiniș va funcționa atâta timp cât pârtiile vor fi deschise. Deși numărul turiștilor este destul de mic, administratorii speră că sezonul se va prelungi cu cel puțin încă 2-3 săptămâni.

”Weekendul acesta avem deschis, nu prea e lume în stațiune. Dacă e zăpadă, ținem deschis. Așteptăm să vedem în funcție de condițiile meteo. Deocamdată funcționăm zilnic după programul obișnuit.”, a declarat pentru Ora de Sibiu, administratorul telescaunului din Păltiniș, Puiu Boța.

Ultima oră

Comentariul meu