amenzi pentru sibienii care nu strâng fecalele lăsate de animalele de companie în spațiul public

Consilierii locali au de analizat și apoi votat un proiect de hotărâre inițiat de directorul Poliției Locale. Acesta crede că trebuie reglementate sancțiunile pentru sibienii care nu strâng mizeria lăsată de animalele lor de companie pe care le plimbă în spațiul public. Proiectul prevede valoarea amenzilor atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. De asemenea, hotărârea stabilește exact care sunt situațiile pasibile de amendă.

Hotărârea care este supusă dezbaterii publice, stabilește obligațiile sibienilor care dețin animale de companie și le scot la plimbare pe domeniul public. Aceștia au obligația de a menține curățenia atât afară, dar și în spațiile comune ale locuinței. Atunci când ies la plimbare, sibienii sunt obligați să aibă și să folosească mijloace de colectare a resturilor fiziologice. Punga va fi închisă etanș și aruncată în pubelele speciale, amplasate în oraș.

Plimbarea animalelor este acceptată doar în spațiile în care nu se regăsește indicatorul ”Accesul interzis animalelor de companie”

Sibienii care nu vor respecta hotărârea, după aprobarea acesteia de consiliul Local, vor primi o amendă între 200 și 300 de lei, iar persoanele juridice între 400 și 600 de lei.

 

Ultima oră

Comentariul meu