Miercuri, 10 martie, rata de incidență a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ajungând la 3,05 la mie. Acest lucru înseamnă că începând de joi, 11 martie, municipiul Sibiu va intra în scenariul roșu. Totuși autoritățile susțin că deocamdată nu vor aplica restricții, timp de două zile.
UPDATE
Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit miercuri, 10 martie pentru a analiza situația epidemiologică de la nivelul municipiului Sibiu, în urma căreia s-a luat decizia de a aștepta până la finalul celor 48 de ore, timp în care se va analiza minuțios situația de la nivelul Sibiului și se va lua o decizie.
ȘTIREA INIȚIALĂ
În ultimele 14 zile, rata de incidență la nivelul municipiului Sibiu a crescut continuu, ajungând vineri, 5 martie la 2,99, zi în care raportarea zilnică din partea Prefecturii a lipsit. Surprinzător, dar în următoarele zile, incidența a scăzut până marți, 9 martie, când au fost înregistrate 149 de infectări noi cu coronavirus, incidența ajungând la 2,97 la mie. Sursele Ora de Sibiu spun că miercuri, 10 martie, incidența la nivel municipal a ajuns la 3,05 la mie, fapt ce implică introducerea noilor restricții. Printre cele mai importante restricții se numără închiderea la interior a restaurantelor, a cinematografelor și sălilor de jocuri.
Se pun în aplicare următoarele măsuri restrictive:
- Pentru o perioada de 14 zile organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;
- Pentru o perioada de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
- În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi anterior care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;
- Pentru o perioada de 14 zile activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi;
- Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară
- Pentru o perioada de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;