elevii din păuca au primit măști de protecție gratis de la biserică
Sursa: Mitropolia Ardealului

Elevii care învață la școlile din comuna Păuca au primit, din partea bisericii, măști de protecție pe care să le folosească în timpul orelor de curs.

Nu mai puțin de 2.000 de măști de protecție de unică folosință au fost împărțite în cele trei școli din comuna Păuca. Donația vine din partea Parohiei Broșteni pentru elevii care învață în aceste unități de învățământ.

„Cu sprijinul BRK – Crucea Roșie Bavareză (Germania) și al Parohiei Ortodoxe Române Erlangen (Germania), Parohia Broșteni, judeţul Sibiu, ajută şcolile comunei sibiene Păuca prin donarea a 2000 de măști medicale de unică folosință, măști ce vor fi folosite în cele trei școli din comună”, se arată pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

Donaţia a fost posibilă prin parteneriatul existent între Parohia Broşteni, păstorită de preotul Toader Vintilă, şi Şcoala Gimnazială Păuca, al cărei director este prof. Dragomir Dancu.

„Între Școala Gimnazială Păuca și Parohia Broșteni există un parteneriat de colaborare în ceea ce privește activitățile extrașcolare. În acest sens, parohia noastră susține activități cu copiii din localitate cu diferite ocazii (1/8martie, 1 iunie, perioada colindelor etc), formând și un cor de copii coordonat de doamna preoteasă Maria Vintilă, cor care dă răspunsurile la Sfânta Liturghie în fiecare duminică. Parohia are o colaborare bună şi cu autoritățile locale, cu Primăria comunei condusă de domnul Niculae Dancu, care mereu a sprijinit activitatea parohiei. În această bună colaborare, căutăm împreună posibile soluții de finanțare pentru restaurarea, în viitorul apropiat, a bisericii de lemn din sat, un monument istoric din secolul al XVIII-lea”, ne-a spus preotul Toader Vintilă.

Sursa: Mitropolia Ardealului

Ultima oră

Comentariul meu