Daniela Cîmpean, despre acuzațiile de omor de la Spitalul Județean – ”Sunt surprinsă. Trebuie dovedite!”
Foto: GettyImages

Acuzațiile de omor de la Spitalul Județean au răscolit lumea sibiană și au ecouri în cele mai înalte medii din România. Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean, în subordinea căruia se află Spitalul Județean Sibiu, spune că informațiile sunt ”surprinzătoare” și că cel sau cea care a făcut dezvăluirile ar fi trebuit să se adreseze organelor competente, nu presei, pentru că ”a semănat panică”.

AFLĂ DE AICI DESPRE ACUZAȚIILE DE OMOR ADUSE MEDICILOR DE LA ATI DIN SIBIU 

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean, spune că a fost surprinsă de informațiile dezvăluite de presa locală sibiană. Actul medical, spune Cîmpean nu poate fi controlat de Consiliul Județean, dar, chiar și așa, informațiile le consideră trunchiate. ”Este un articol surprinzător pentru mine. Din toate datele pe care eu le am, managementul face control zilnic acolo, la fel ca DSP-ul, care are un reprezentant ce intră în zona roșie în fiecare zi. Niciodată nu s-au semnalat astfel de probleme sau ceva informații din care să rezulte că actul medical nu este efectuat corect”, spune Daniela Cîmpean.

Supărată că s-a aflat în presă

Daniela Cîmpean a părut foarte deranjată de faptul că asistentul medical care a vorbit despre cum vede el lucrurile în secția ATI a Spitalului Județean Sibiu s-a adresat în primul rând presei, și nu celor acre ar fi putut cerceta cele afirmate. ”Mi se pare surprinzător din partea unui cadru medical, asistentă sau asistent, că nu știu ce e, să vină să spună astfel de lucruri la presă și să nu își asume. Mi s-a părut surprinzător să aflu aceste lucruri din presă, în condițiile în care doamna sau domnul, are la dispoziție alte căi. Se putea adresa colegiului medicilor, managementului, conducerii medicale a spitalului, înainte de a merge la presă. Acestea erau căile prin care se putea rezolva ceva”, este nemulțumirea Danielei Cîmpean.

”Am simțit că din păcate, datorită unor lucruri care nu iau un parcurs normal, instituțional, ajungem ca cea mai mare instituție din județ, care a dus greul pandemiei, să aibă credibilitatea afectată în asemenea măsură încât sibienii să ajungă să se teamă să meargă acolo unde din păcate e singura lor șansă să se trateze și să scape”, a continuat Daniela Cîmpean.

”Nu o să tolerez și nu voi fi niciodată de acord în a pune sub preș lucruri care nu sunt corecte și legale. Nu sunt nici adepta unor măsuri luate în urma unor sesizări anonime, care nu parcurg acel traseu firesc și legal, care poate să ne asigure ca la capăt aflăm adevărul”, spune Daniela Cîmpean.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. No, reactie de angajata la stat. In loc sa vina cu o propunere de discutie, ea numai ca nu o cearta pe asistenta… Femeia asta e in alte filme. Cand a aflat presa locala ca angajatii ei fac liste pentru vaccinarea pe naspa, inaintea altora care aveau nevoie, a dat un raspuns sec ca a fost o „eroare”. Astfel de liste nu pot face din eroare. Dar cum poti avea incredere in cineva care ascunde sub forma unei erori porcariile facute de angajatii ei? Cum a scris cineva mai devreme, institutiile statului sunt universuri paralele, pline de angajati care la privat (pe o piata concurentiala), cu lenea si nesimtirea lor, n-ar fi avut nicio sansa sa lucreze. La stat sunt cele mai bune locuri de munca unde nimeni nu te evalueaza, nimeni nu te urmareste daca iti faci treaba bine. O arzi aiurea, dupa 10 usi incuiate, dupa alti 5 portari si alte 5 secretare. Nu vad niciun motiv pentru care s-ar duce cineva la un angajat al statului sa reclame o neregula pentru ca stim ca nu se va intampla nimic. Foarte bine ca doamna asistenta s-a adresat presei! CIMPEAN, NU UITA CA SI TU SI RESTUL ANGAJATILOR LA STAT SUNTETI PLATITI DIN BANII OAMENILOR, NU VA CADE SALARIUL DIN CER!

  2. Ce sa faca Doamna Campeanu, acest om la autoritatile statului? Autoritati subordinate uneia sub alta si a caror conduceri sunt tot „dintre ai nostrii”.
    Nu are cu cine vorbi stimata doamna. Cu cine? cu dumneavoastra, cu Tucan, cu Voiculescu cu Catu? Vai de mama noastra si vai de capul vostru.
    Singura speranta a celor cu probleme a ramas Presa si Biserica.
    Ultimile marsavii ale sistemului s-au depistat , s-au adus la cunostinta publicului din PRESA.
    Sa va dau un exemplu despre institutia pe care o conduceti:
    Doriti sa expropriate locuitori din Cartierul Arhitectilor datorita largirii drumului Judetean. Eu sunt unul dintre acestia. Am sunat la dumneavoastra la CJ, mi-a raspuns o doamna care habar nu avea pe ce lume traia, si pentru ca nu stia ce sa-mi spuna, imi transmite faptul ca trebuie sa vorbesc cu sefa de birou. In tot acest timp, sefa de birou era de fata, iar doamna se auzea prin telefon cum ii spunea, „Sa ma lase in pace. Nu am timp acum”. Eschivandu-se, doamna de la telefon mi-a transmis respecutuos ca Sefa de birou nu este in birou si sa las un numar de telefon, ca voi fi sunat. A trecut o luna. Cum m-ati sunat dumneavoastra asa m-a sunat si sefa de birou.
    Asta nu este atitudine de lucrator la stat in folosul oamenilor, celor care platesc taxe.
    Eu lucrez de 20 de ani in privat si nu imi permit sa fac asa ceva, fiindca imi pierd serviciul imediat. Dar la STAT pe banii „prostilor”se poate. Sunteti importanti. Aveti fraiele in mana.
    Va spun eu , nu aveti nimic. Poate dor fraiele coruptiei. Sa va mai bagati o pila pe undeva sa nu moara de foame, sa va mai trageti niste comisioane de la SRL -isti ( adica privati).
    Incompetenta crasa !!!
    Iar noi trebuie sa suferim pe banii nostrii, iar voi traiti bine merci pe spinarea noastra. OFFFF Doamne!
    Absolut nimic nu se mai face in tara asta, iar cand se face, dupa zeci de ani, ne urcam pe sura si cantam „cucurigu” , am facut un OU!!!!
    Nu avem angajati capabili sa de-a raspuns unor oameni. Nu avem angajati capabili sa ia o decizie. NORMAL. Daca totul e pe plie si nu pe competenta, pe concurs CA LA PRIVAT. Daca unul dintre voi ar intra in privat, ar fi concediat inca din perioada de probe.
    Poate am fost cam acid, dar asta e adevarul.
    Doriti sa vin la dumneavoastra la birou si sa vi-l spun in fara, ca sa nu mai scriu in presa? Probabil ma voi lovi de 20 de usi, gardieni, tot felul de secretare si consiglieri. Mi-ar fi greu fiindca ORGANIGRAMA e stufoasa.
    In rest NUMAI de BINE

  3. Surprinsa?! Daca verificati PERSONAL anumite aspecte poate reveniti cu picioarele pe pamant!!! Veţi fi surprinsa zilnic!!! SI nu placut!!!

  4. Sunteti sigura DNA Campean de ceea ce afirmati cu „presul”? Derulati anii inapoi in 2017. Atunci am sesizat la dv. faptul ca la concursul de asistent medical au fost fraude. Verificati va rog Juridicul si aveti rezultatul. V ati bucurat probabil de sesizarea mea ca astfel ati scapat de o fosta sefa RUNOS dar, probabil nu stiati ca Managerul de la aceea vreme detasat de la DGASP si a introduc o „pila” cu nume la fel ca al lui de etnic maghiar???care culmea a iesit number one. Dar fostul si vesnicul Director de la DSP a zis „ca e dreptul respectivului” sa aiba si El o pupila! Apoi in acelasi an 2017 cu noul si proaspatul Menajer si proaspatul tanar

    Director administrative am sesizat tentative de sustragere a unui sac de detergent de 25 kg
    de la magazia Spitalului, lucru care il stia si fostul DSP ist. Pai unde I presul de care tot IL
    ascundeti? Acum e vorba de oamenii, de vieti….. Oare nu va zvarcoliti in pat noaptea…. Ca
    mintiti?