cj sibiu demarează o anchetă legat de acuzațiile de omor de la ati din spitalul județean – ”trebuie aflat adevărul”
Foto Arhivă

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, spune că a cerut o analiză managerului Spitalului Județean Sibiu după acuzațiile de omor care au fost aduse de unul din angajații din cadrul ATI a Spitalului. O altă măsură luată imediat după ce Daniela Cîmpean a citit în presă dezvăluirile, a fost să le asigure medicilor din ATI suport psihologic.

VEZI AICI ACUZAȚIILE DE OMOR DIN CADRUL ATI A SPITALULUI SIBIU

Daniela Cîmpean spune că actul medical care se desfășoară în Spitalul Județean nu poate fi controlat de Consiliul Județean. ”Ceea ce ține de noi, partea de asigurare a celor mai bune condiții, investiții, clădiri, aparatură medicală, Consiliul Județean își face treaba cu vârf și îndesat. Partea ce ține de actul medical, dacă așa stau lucrurile, dar nu am nicio informație oficială de la o sursă asumată că lucrurile ar sta altfel decât știm noi la CJ, pot să vă asigur că vom lua toate măsurile care țin de noi”, spune Daniela Cîmpean.

CITEȘTE AICI CE SPUN REPREZENTANȚII SPITALULUI SIBIU

O primă măsură cerută de președintele Consiliului Județean a fost o analiză din partea conducerii Spitalului. ”Am cerut de dimineață o analiză, pe care managerul mi-o va trimite până la finalul zilei. Nu bag sub preș dacă sunt nereguli de vreun fel, dar nici adepta măsurilor luate în urma unor sesizări anonime. Cât despre faptul că Parchetul s-autosesizat și a deschis dosar pentru omor, este absolut normal să se întâmple asta. Dacă e adevărat, e grav. Dar dacă se dovedește asta, vom lua măsurile necesare”, spune Daniela Cîmpean.

În paralel cu ancheta cerută managerului Spitalului Județean, Daniela Cîmpean spune că a discutat cu managerul Spitalului de Psihiatrie pentru a le acorda medicilor din zona roșie suport psihologic. ”Am discutat despre acest lucru, pentru că acești oameni, când toți se ascundeau prin case, ei au venit la serviciu și și-au riscat viața. Iar acum vin aceste acuzații care le distrug cu totul meritele. Au nevoie de suport”, spune Daniela Cîmpean.

Doar penal pentru omor

În urma dezvăluirilor din presa locală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au deschis un doar penal. ”Ne-am autosesizat și se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Deocamdată dosarul este deschis in rem. Vom audia în primă fază persoana care a făcut declarațiile în presă, iar apoi vom vedea pașii care sunt de urmat, audierile ce trebuie făcute, în funcție de ce informații aflăm și unde ne duce ancheta”, a declarat Ioan Veștemean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Ce ancheta demarează CJ SIBIU? Ce analizează managerul spitalului judetean? Toți sunt mana in mana, toți sunt niște incompetenți. Totul va fi mușamalizat ca și mortile persoanelor de 35, 39 de ani de pe la UPU. Cine a fost tras la răspundere de moartea studentei de la inginerie de acum câțiva ani cu meningita, plimbata între spitale, sau moartea doamnei de 39 ani de acum câteva zile cu dureri si varsaturi ajunsa la urgenta si pusa in asteptare. Nimeni nu este tras la răspundere și ei continua sa sa poată cu oamenii ca si cu carnea bruta din măcelării. Exact cum spunea un medic cardiolog din Tg. Mures: colegii din Sibiu trimit pacienții la Tg. Mures mai mult morți decât vii. La sibiu este o cloaca, noi facem stadioane in loc sa investim in spitale si sa angajam personal pe baza de competente profesionale…

  2. CJ Sibiu ar fi facut bine sa verifice activitatea unitatilor din subordine. Ar fi descoperit si prevenit multe! De exemplu putea observa, fara prea multe investigatii, bataia de joc a cadrelor medicale la primirea celor confirmati covid!!! Au stat ore la cozi pentru evaluare, afara si la temperaturi de nesuportat!! Au plecat mai bolnavi decat au venit. Constat ca inca se merge pe pile si astfel nu are rost sa investigam pentru ca nu ma doare … sa-i doara pe altii