discrepanțe în comunicarea datelor covid la sibiu - prefectura spune ceva, dsp-ul altceva

Rata de infectare scade sau crește? Depinde pe cine întrebi. Prefectura Sibiu dă vești bune, în raportarea zilnică, rata de incidență fiind în scădere față de ziua precedentă, Direcția de Sănătate Publică însă, spune opusul.

Duminică, 7 martie, au apărut noi discrepanțe cu privire la rata de infectare atât în municipiul Sibiu, cât și în alte Unități Administrativ Teritoriale din județ. Raportarea zilnică trimisă de Prefectură arăta faptul că incidența la nivelul municipiului Sibiu a scăzut cu 0,01 față de ziua precedentă, în timp ce datele publicate pe site-ul DSP-ului arătau o incidență mai mare.

A fost o greșeală

Deși existau neconcordanțe în cazul mai multor localități, Prefectura afirmă că datele transmise sunt corecte.

”Datele sunt oficiale și corecte conform dispozițiilor in vigoare, ținând cont de ultimele modificări făcute la nivel național.”, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”381069″ /]

De această dată, greșeala aparține Direcției de Sănătate Publică.

”A fost o greșeală, se mai întâmplă. Acum se remediază problema și se vor publica datele corecte. Informațiile transmise de Prefectură sunt cele corecte.”, spune directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Daniel Chelcea.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”381068″ /]

Ultima oră

Comentariul meu