Ce facem în weekend la Sibiu – Mergem la plimbare, la teatru sau la schi

Vremea frumoasă de afară ne îmbie să ieșim din case și să savurăm timpul frumos, numai bun pentru plimbări în aer liber.

Weekend-ul este cea mai așteptată parte a săptămânii, în care majoritatea sibienilor aleg să petreacă timp cu familia, rudele sau prietenii. Există însă opțiuni și pentru cei mai puțini activi. Aceștia se pot bucura și pot savura numeroasele evenimente online care se desfășoară în acest weekend la Sibiu.

Teatrul GONG

FRUMOASA SI BESTIA dupa Giovanni Francesco Straparola

Vă invităm într-un loc magic! Un loc în care florile vorbesc cu glas de clopoţel şi ne măsoară timpul şi ritmul vieţii noastre, în care Zânele sunt Zâni, mesele sunt vii şi ne servesc cu fructe jucăuşe, în care bufniţele sunt povestitori şi servitorii castelului vorbesc fiecare în limba lui şi totuşi se înţeleg de minune. Un loc în care e atât de uşor să te îndrăgosteşti de o fată frumoasă, care seamănă cu un vis de floare, cu o petală de lumină pe care chiar dacă nu o vedeţi, voi cei cu Zâne în priviri, ştiţi că e acolo, în colţul ochiului care nu a uitat niciodată de luminile dintâi ale copilului din voi. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani și va avea loc vineri, 5 martie la ora 18:00 și sâmbătă, 6 martie la ora 11:00.

LIVE-STREAM // Atelierul de Creat Povești – Buchet de cale

Calele reprezintă puritate și eleganță, astfel că, Diana Ribana a decis să confecționeze pentru venirea primăverii un buchet de cale din fetru alb și verde, pe care l-a decorat cu dantelă albă și buburuze din lemn. Dacă și voi, micii artiști din fața ecranelor vreți să le faceți cadou mamelor, bunicilor sau învățătoarelor un buchet de cale cu ocazia zilei de 8 martie, Diana vă așteaptă la Atelierul de Creat Povești pentru a vă distra împreună cu ea și a crea un minunat cadou. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc sâmbătă, 6 martie la ora 11:00, live pe pagina de Facebook a Teatrului Gong.

LIVE-STREAM Atelierul de Meșterilit – Pomul cu flori

Cei mai simpatici prieteni, Aurilă și iepurașul Rilă s-au îmbrăcat de sărbătoare și au început să meșterelească pentru a întâmpină primăvara așa cum se cuvine. De data aceasta, cei doi vor meșterili un pom cu flori din câteva materiale simple, precum un tocător, câteva culori acrilice și hârtie cu sclipici. Cu aceste materiale și cu multă poftă de lucru, alături de cei doi prieteni vom realiza un pom cu flori special pentru a-l dărui unei persoane dragi din viața noastră, fie că este vorba de mama, bunica sau o prietenă apropiată. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc duminică, 7 martie la ora 11:00, live pe pagina de Facebook a Teatrului Gong.

Teatrul Național „Radu Stanca”

Jocuri de scenă

Când Hortense și Gertrude se regăsesc pe scenă, pentru a face împreună un spectacol, fantomele trecutului, dar și demonii unui prezent totalitar, apasă pereții teatrului. Dar ce rol mai are teatrul într-o lume copleșită de amenințări invizibile și ce ii mai poate oferi unui suflet stins în iubiri amăgitoare? Cu umor amar și autoironie, cele două personaje pornesc într-o călătorie interioară prin pasiunile sufletului feminin, o călătorie la capătul căreia se poate întrevedea o salvare. Spectacolul va avea loc vineri, 5 martie la ora 19.00 în  Sala Mare, Bdul. Corneliu Coposu, nr. 2.

Recitaluri Radu Stanca

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu celebrează 101 ani de la nașterea scriitorului Radu Stanca cu o serie de recitaluri online în perioada 3 – 5 martie
Din 3 până în 5 martie, Naționalul sibian aduce un omagiu poetului, dramaturgului și regizorului Radu Stanca, printr-o serie de recitaluri oferite online de actorii TNRS, începând cu ora 21:00. Actorii Secției Române și Secției Germane vor prezenta 43 de momente artistice, însumând diferite etape de creație ale poetului, de la versurile ce exultă iubirea până la nuanțele baladești ori poemele sale histrionice. Recitalurile sunt difuzate pe pagina de Facebook, canalul de YouTube și site-ul TNRS, precum și pe paginile de Facebook ale partenerilor media.

Vineri, 5 martie 2021
Ora 21:00

1. Iustinian Turcu – „Regele visător”
2. Raluca Iani – „De-aș fi rege”, „Lamentația Ioanei d’Arc pe rug”, „Sonet (Spuneai că niciodată n-o să piară)”
3. Ioan Paraschiv – „Navigare necesse est” și „Urcuș”
4. Ali Deac – „Gazel” și „Pan”
5. Cristina Stoleriu – „Zic și eu” și „Fata cu vioara”
6. Cristian Stanca- „Peisaj”
7. Cristina Ragos – „Ad INAMICOS”, „Soliloc”
8. Daniel Plier și Johanna Adam – „ „Zank und Zwist auf dem Olymp”
9. Nicu Mihoc – „Oare să fie drept”
10. Mariana Mihu-Plier – „Ars Doloris”
11. Marius Turdeanu – „Poștalionul”
12. Ofelia Popii – „Simpozion”
13. Serenela Mureșan și Mihai Coman – „Silentium nocturn”
14. Horia Fedorca – „Adio la prieteni”
15. Florin Coșuleț – „Aforisme pentru un actor tânăr!”

RUG după romanul lui György Dragomán

România 1989/90: La două luni după căderea lui Ceaușescu, resturile regimului comunist ard pe rug. Spectacolul este rezultatul unei colaborări deosebite între teatre din Stuttgart, Sibiu și Budapesta, în care regizorul Armin Petras a lucrat la Dresda cu șase actrițe din Germania, România și Ungaria. Rezultatul va putea fi văzut în fiecare dintre aceste orașe cu actrițele teatrelor implicate în proiect. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 6 martie la ora 19.00 în  Sala Mare, Bdul. Corneliu Coposu, nr. 2.

FEMEI adaptare după „Totul despre femei” de Miro Gavran

„Femei”, spectacol produs de Secția Română a TNRS, invită la o explorare dulce-amară a câtorva frânturi din lumea contemporană prin intermediul unei suite de protagoniste care aruncă noi lumini asupra relațiilor interumane. Dramă, ironie, umor absurd, tragicomedie – toate acestea sunt filtrate printr-o paletă amplă de trăiri, de încercări disperate de a-l înțelege pe celălalt, de momente meschine sau pline de tandrețe, dar și de eșecuri personale care te apropie mai mult de adevăratul tău sine. Relațiile familiale și relațiile colegiale, dar și speranțele și amăgirile de zi cu zi, sunt scrutate cu o privire incisivă și cu o sensibilitate cutremurătoare. Conceptul semnat de Raluca Iani, dedicat profunzimii și frumuseții nemuritoare a sufletului feminin, este un spectacol de neratat în luna martie.

Plimbări în Muzeul Satului

A sosit primăvara, iar temperaturile ne încurajează să ieșim la plimbare și să petrecem timpul în aer liber. O opțiune perfectă pentru o plimbare de weekend în sânul naturii este Muzeul Astra din Sibiu care-și așteaptă cu drag vizitatorii. De asemenea, în perioada 27 februarie – 7 martie 2021, va avea loc acțiunea ,,Mărțișorul și Pomul gândurilor bune”. Demersul este unul gândit special pentru a simboliza sosirea primăverii. Vizitatorii pot împodobi astfel crenguțele unui măr cu un mărțișor handmade și cu un gând bun scris pe cartonașe colorate. Astfel, pe Aleea Lemnului din Muzeul ASTRA, unul dintre pomii fructiferi din fața Complexului maramureșean (monument care va putea fi identificat cu ajutorul unei hărți puse la dispoziție la intrarea principală în muzeu) va deveni în această perioadă personajul principal al primăverii. În această perioadă, în intervalul orar 09.30-16.30, va fi organizat și un atelier de împletit fir de mărțișor în Pavilionul Muzeal Multicultural cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Atelierul se va desfășura pe baza biletului de intrare.

Pârtii schi

Deși vremea s-a încălzit, pârtiile de schi din zona Sibiului sunt în continuare deschise, astfel că sibienii pasionați de schi și snowboard pot petrece mai mult timp la zăpadă. Iubitorii sporturilor de iarnă pot alege între Arena Platoș Păltiniș, Pârtia Oncești Păltiniș și Domeniul schiabil Șureanu. Mai multe detalii despre fiecare pârtie, program și tarife AICI. 

 

 

Ultima oră