Apă ”cu pipeta” la robinete în Slimnic – Localnicii răbufnesc: ”Suntem lăsați de izbeliște”
Sursa: www.filmareaeriana.ro

Locuitorii comunei Slimnic din Sibiu se confruntă cu o situație extrem de dificilă. De câteva luni, majoritatea cetățenilor nu au apă curentă.

Deși vorbim despre o zonă a țării destul de bine dezvoltată, oamenii de aici se confruntă cu niște probleme specifice deceniilor trecute. Populația comunei Slimnic duce lipsa totală sau parțială a apei de la robinet.

”În cazul meu, dar și a mai multor locuitori este vorba de lipsa totală a apei, de luni de zile, imediat se împlinește anul. Pana acum un an mai venea apa la robinet, dar extrem de rar.  Primăria a fost înștiințată de acest aspect, presupunând ca ar fi o defecțiune undeva la instalație. De foarte mult timp nu se mai ia nicio măsură și nu se mai oferă nicio explicație. Locuitorii sunt lăsați de izbeliște. Foarte mulți locuitori sunt extrem de supărați pe acest aspect. Nu este posibil ca în secolul 21, populația să se confrunte cu o asemenea problemă. ”, transmite o locuitoare a comunei Slimnic.

Primarul localității, Adrian Nan, a explicat situația și soluțiile care urmează a fi adoptate.

”A fost făcută o investiție, iar conductele au fost subdimensionate. Așteptam proiectul cu POIM-ul ca să putem reface toată rețeaua. Momentan, aceasta nu este la capacitatea la care ar trebui. Oamenii sunt legați atât la rețeaua din comună, cât și la bazinele proprii și au ambii robineți deschiși. Contractul de finanțare pentru noul proiect s-a semnat deja între Apă Canal și Fondurile Europene și urmează să se organizeze licitația. ”, a declarat pentru Ora de Sibiu primarul localității Slimnic.
Primarul a mai spus că problema se accentuează pe timpul verii, atunci când oamenii folosesc apa pentru a uda pământul din grădină.

Cetățenii pot contribui la rezolvarea problemei

Problema este la cetățenii care sunt racordați la ambele rețele, iar apa se plimbă dintr-o parte în alta. Primarul localității spune că a anunțat locuitorii despre acest lucru și că a efectuat și controale pe la gospodăriile oamenilor pentru a depista câți dintre aceștia sunt racordați la ambele rețele și au identificat o singură persoană.

”Am găsit unul dar cu siguranță mai sunt. Noi facem verificări, dar omul îți arată doar ce vrea el. Dacă am ști exact unde sunt acele locuri, lucrurile ar fi mai simple.”, a mai adăugat Adrian Nan.

Ultima oră