facultatea de drept sibiu, solidară cu decizia de a exmatricula 45 de studenți din bucurești care au fraudat examenele
foto: ulbsibiu.ro

Facultățile de Drept din România sunt solidare cu decizia Universității din București de a exmatriculare 45 de studenți care au fraudat mai multe examene. Universitatea Lucian Blaga din Sibiu susțin demersul de a nu tolera „frauda incontestabilă”, notează edupedu.ro.

Facultatea de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu își exprimă solidaritatea față Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.

„Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu, membră a Hexagonului Facultăților de Drept, își exprimă solidaritatea față de Facultatea de Drept a Universității din București în demersul acesteia de a nu tolera frauda incontestabilă. Sistemul educațional, învățământul juridic în particular, trebuie să promoveze în primul rând valori fundamentale – integritate, onestitate, corectitudine, bună-credință. În lipsa lor, sistemul nu mai are rațiune de a funcționa”, este poziția Facultății de Drept de la Sibiu.

Studenți exmatriculați pentru frauda examenelor

Reacția universității de la Sibiu vine la decizia istorică a Universității din București de a exmatricula 45 de studenți la drept. Rectorul Marian Preda a anunțat în data de 2 martie 2021, că cei 45 de studenți de la Drept “care au fraudat mai multe examene” au fost exmatriculați.

„În calitate de rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate” de Consiliul Facultății de Drept, a anunțat marți Marian Preda. „Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume exmatricularea”, a precizat rectorul, în cadrul unei declarații de presă.

Decanul Facultății de Drept i-a înaintat rectorului propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I, pentru că “au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari”, cu scopul de a rezolva “împreună” subiectele de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021″, după cum a precizat Universitatea.

„Sunt două grupuri alcătuite de studenți din anul I unde rezolvau în comun subiectele, existau schimburi și chiar filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație”, au explicat sursele pentru Edupedu.ro.

Informația a fost confirmată apoi pentru Edupedu.ro de către decanul Facultății de Drept. „Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră”, a declarat atunci decanul Răzvan Dincă. Acesta a precizat că situația este cu atât mai gravă fiind vorba de oamenii școliți să devină viitorii magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului, deci tocmai cei care ar trebui să practice echitate și corectitudine și să judece conform acestor valori.

Sursa: edupedu.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu