video lucrare ”alandala” pe o stradă din șelimbăr - nesemnalizată și cu muncitori fără echipament de protecție

Locuitorii de pe strada Octavian Goga din Șelimbăr sunt nemulțumiți. Nu de faptul că pe strada lor se lucrează, ci de faptul că, spun ei, nimeni nu i-a anunțat că se va săpa, iar mașinile nu vor mai avea acces. Reprezentanții Primăriei Șelimbăr spun că municipalitatea este beneficiarul lucrării, dar felul în care firma contractată își desfășoară activitatea nu intră în atribuțiile lor.

Marți dimineața pe strada Octavian Goga din Șelimbăr au început lucrările de înlocuire parțială a canalizării și conductelor de apă. Oamenii care locuiesc în zonă spun că de dimineață la ora 8 înainte de a începe săpăturile nu era pus niciun semn de avertizare în niciunul din cele două intrări pe stradă. Câteva ore mai târziu când s-au întors acasă au constatat că nu mai pot intra cu mașina pe stradă. Au întrebat pe cei de pe șantier ce lucrare se execută, de ce nu s-a anunțat din timp, dar răspunsul primit a fost ”Nu te interesează, noi am pus semn”.

YouTube video

Oamenii care locuiesc pe strada Octavian Goga susțin că nu au văzut niciun semn care anunță lucrările și nici faptul că strada se închide. Mai târziu însă, un astfel de semn a apărut, dar numai la una din intrările pe stradă.

video lucrare ”alandala” pe o stradă din șelimbăr - nesemnalizată și cu muncitori fără echipament de protecție

Muncitori fără echipament de protecție

Pe lângă faptul că lucrarea nu a fost anunțată celor care locuiesc în zonă, grav este faptul că muncitorii care lucrează nu au niciun fel de echipament de protecție. Nu au nici măcar salopete, nici căști de protecție sau mănuși. În filmarea realizată de unul din locuitori se observă foarte clar cum unul din muncitorii care se află în șanțul adânc de cel puțin 1,70 metri nu poartă cască sau orice alt fel de echipament care să îl protejeze.

Reprezentanții comunei spun că Primăria Șelimbăr este beneficiarul lucrării, dar felul în care firma își administrează angajații nu poate fi verificat de ei. ”Da, este o lucrare plătită de Primărie. Noi am angajat firma respectivă să schimbe parțial rețeaua de apă și canalizare. Primăria pentru asta plătește. Nu intră în atribuțiile noastre să verificăm dacă muncitorii sunt echipați corespunzător”, spune Cornel Oană, viceprimarul comunei Șelimbăr.

Ultima oră

Comentariul meu