opinie lgbtqa+ într-o societate în care contează mai mult pe cine iubești, nu cine ești tu ca om.
FOTO: unsplash.com

CE ÎNSEAMNĂ (LGBTQA+)??️‍?

Poate mai sunt persoane care nu știu ce înseamnă această abreviere. (LGBTQA+)=LESBIAN, GAY, BISEXUAL, TRANSGENDER, QUEER(questioning), ASEXUAL, ȘI (+) ORICE ALT GEN ÎN CARE TE REGĂSEȘTI.

Am văzut azi un tiktok în care erau prezentate metode de tortura în trecut. În comentarii cineva spune “a doua metodă ar trebui să existe pentru cei din LGBTQA+”, obiectul respectiv numindu-se “para durerii”.

Vreau să cred că am ajuns în 2021 și că lumea nu mai gândește așa. Că într-un final ne-am dat seama ca toți suntem oameni, suntem egali, indiferent de religie, sex, orientare sau culoare. Pur și simplu nu îmi pot imagina cum un om poate gândii așa, cum poate doar sa îi treacă prin minte lucruri de genul.

Toți suntem diferiți prin modul de gândire, de exprimare și de analiză. Tot ce trebuie să reținem este că suntem oameni. Indiferent pe cine iubim sau cu cine alegem să ne petrecem viața.

Se judeca prea mult pentru că mulți nu se gândesc ca avem dreptul la unele alegeri. Ideea este că persoanele astea nu ne cer compasiune, nu ne cer să le acceptam, dar la fel cum putem accepta în societate persoane diferite, cu un anumit handicap, cu o anumită mentalitate, așa îi putem accepta și pe ei. Crezi că dacă o sa judeci un om de genul, o să își schimbe viața pentru părerea ta? Asta nu o să se întâmple, fi sigur. Poți doar să aduci niște persoane în pragul în care să aibă nevoie de consiliere psihologică sau doamne ferește să încerce să se sinucidă.

Eu știu că trăim într-o societate în care ne putem exprima liber, dar în care în același timp suntem extrem de judecați, pentru că orice ai face, indiferent de cât de perfect ai fi, cineva tot va găsi ceva greșit. Se promovează prea mult ura, se acceptă prea mult bullying-ul și discriminarea și nu se vorbește despre noi ca oameni în esență.

Este ciudat cum ceea ce iubești anulează toate principiile și în același timp pe tine ca om. Dacă ai o culoare diferita a pielii ești judecat și amenințat cu moartea. Dacă ai curajul sa îți expui o părere rațională, din care oricine poate învăța ceva, ești bârfit de o lume întreaga, plină de prejudecăți.

Oamenii aceia nu au nicio vină că sunt așa, că sunt diferiti, dar ați uitat ca toți suntem diferiți unul de celălat, prin comportament și mentalitate?! Probabil că nu ați gandit-o niciodată așa, pentru ca suntem obișnuiți să vedem omul, nu și sufletul. Oricine merită dreptul la viata, dreptul de a iubi și de a fi iubit. E perfect normal să fi imparțial, dar nu este deloc ok sa aderezi la șansele și deciziile altor oameni.

Gândiți-vă doar că România este considerată a fi una dintre cele mai homofobe țări europene legat de acest subiect.

Homosexualitatea nu este o boală si prin urmare nu trebuie să fie tratată” a declarat ministrul fedral al sănătății, Jens Spahn.

Pe parcurs am cunoscut oameni din această comunitate, oameni extraordinari care sunt drept de laudă, oameni poate mult mai buni decât cei care îi judecă.

Fiecare iubește diferit și dacă tu nu poți iubii pe cineva care nu este la fel ca tine, indiferent de sexualitate, ai dreptul sa iubești în felul tău.

Fiți voi indiferent de prejudecăți, de ceea ce spune lumea, fiți reali. Trăiți, asa cum nu ați facut-o niciodata, fiți inconformisti, spontani, râdeți din tot sufletul, plângeți atunci când simțiți să o faceți, dar înainte de toate fiți mulțumiți cu voi ca persoane.

Viața este plina de rivalitate, competiție, ură, dar fii tu schimbarea ce vrei sa o vezi în lume. Dacă tu esti bine cu tine, eu mă bucur si sunt aici pentru tine.

Sper că acest articol v-a placut si v-a făcut să înțelegeți ca oricine merită dreptul de a fii și de a face ceea ce vrea si ce simte.

Urmăriți-mă si pe conturile mele de social media:

instagram: https://www.instagram.com/yoana.ins/?hl=en
facebook: https://www.facebook.com/yoana.ins
youtube: https://youtube.com/channel/UCfpIzZzrLRNZS51x6eGt5Fw

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Incidenta, respectiv cazurile de Covid-19 cresc in continuu si voi tot pe trista asta o promovati?

  2. Oricum ești proastă și cerșești atenție..și dacă nu o primești dramatizezi

  3. Nu vă mai plângeți ca suntem o țară de căcat când voi promovați toți proștii din țara asta,asta o făcut un clip pe yt in care o zis ca vb cu un țigan și s-a simțiț „agresata” ca i o accept cererea de pe Facebook și tot ea o vb cu țiganul ala,și tot ea se plânge,putem spune doar ca este încă o handicapata care susține trend-ul asta cu lgbt, nmn nu avea nici o trb cu lgbt-ul in 2020,după carantina aia..și o cheamat poliția ca tot ea o vb cu țiganul ăla,și poliția nu o făcut nmk… Măcar au făcut cv bine,ar fii trb sa i dea la asta amenda…nu mai promovați toți proștii 😉 (asta nu este știre)

  4. In ceea ce priveste declaratia domnului Jens Spahn, permiteti-mi sa subliniez faptul ca dansul nu este nici cercetator si nici macar medic. In plus parerea dansului este complet subiectiva, dansul fiind homosexual. Deci nu cred ca parerea dansului are vreo relevanta stiintifica.

  5. Problemele cele mai mari pentru aceasta minoritate sunt facute de activistii care se folosesc de ei pentru a impinge in lume agenda lor politica. Multi dintre cei care au ceva impotriva in aceste cazuri sunt de fapt oameni toleranti ca fond, insa revoltati de actiunile agresive ale activistilor. Daca ati putea suprima acesti paraziti politici sunt convins ca majoritatea covarsitoare a romanilor nu vor avea nimic de impartit cu minoritatea.