video foto: coadă la mărțișoare în centrul sibiului - pietonala bălcescu plină ochi de oameni

Ultima zi de iarnă a fost călduroasă, astfel că sibienii au ieșit din case în număr mare. Mulți au ajuns și în centrul Sibiului, acolo unde, începând de sâmbătă, comercianții au început să vândă mărțișoare. Pietonala Bălcescu a fost, încă de la orele amiezii, plină ochi de oameni.

Primăvara pare că aduce un aer de speranță în viețile sibienilor. Așa s-a simțit duminică pe pietonala Bălcescu. Sărbătoarea Mărțișorului din acest an s-a asemănat mult cu cea din alți ani, iar asta fiindcă oamenii au ieșit din case, la tarabe, pentru a căuta cadoul perfect pentru 1 martie.

La toate tarabele amplasate în centrul orașului s-au oprit persoane. La unele dintre ele s-au format chiar și cozi, însă oamenii purtau măști de protecție. Ziua de duminică, dintr-un an pandemic, a semănat cu o zi normală „non-covid”.

video foto: coadă la mărțișoare în centrul sibiului - pietonala bălcescu plină ochi de oameni

Ce mărțișoare găsim în Sibiu

Pietonala Bălcescu s-a umplut de tarabe, mult mai distanțate în acest an, comercianții și-au expus marfa, iar sibienii au profitat de soare și au ieșit din case pentru a le căuta celor dragi mărțișorul perfect.

YouTube video

De la an la an, cele mai căutate mărțișoare sunt cele lucrate manual. Comercianții au înțeles acest aspect, astfel că, și de această dată, sibienilor le sunt prezentate o mulțime de modele unice și speciale. Bineînțeles, nu lipsesc nici mărțișoarele clasice. Găsim pe Bălcescu și modele cu coșar, trifoi cu patru foi sau ghiocel.

YouTube video

„Am venit să le cumpăr mărțișoare mamei și surorii mele. În alți ani, le-am cumpărat și colegelor de la muncă, însă fiindcă trăim vremuri atipice, anul acesta nu se poate, fiindcă lucrez de acasă și nu mă voi întâni cu ele”, spune Sebastian, un sibian care a venit să caute mărțișoare.

video foto: coadă la mărțișoare în centrul sibiului - pietonala bălcescu plină ochi de oameni video foto: coadă la mărțișoare în centrul sibiului - pietonala bălcescu plină ochi de oameni

Găsim mărțișoare de tot felul – pictate pe sticlă, din lemn – și toate sunt unice, fiindcă, fiind lucrate manual, este dificil ca unul să semene cu celălalt. Nu lipsesc nici aranjamentele cu flori din săpun, care par a fi la mare căutare, de la an la an și nici mărțișoarele din flori presate sau „mărțișoarele TikTok”.

Prețuri „pandemice” – Mărțișoare puțin mai scumpe ca în alți ani

Mărțișoarele clasice au aceleași prețuri ca în anii precedenți, însă când vine vorba de modele mai speciale, trebuie să scoatem din buzunare câțiva lei în plus. video foto: coadă la mărțișoare în centrul sibiului - pietonala bălcescu plină ochi de oameni

Prețurile mărțișoarelor hand-made pornesc de la 4 lei și pot ajunge la 20 de lei. Cele din sticlă costă 9 lei, cele din rășină 5 lei, cele din ceramică costă 10 lei, iar cele din lemn 4 lei. Unii comercianți au și oferte – la cinci mărțișoare cumpărate, primești unul gratis. Totodată, în unele locuri se poate plăti și cu cardul. video foto: coadă la mărțișoare în centrul sibiului - pietonala bălcescu plină ochi de oameni video foto: coadă la mărțișoare în centrul sibiului - pietonala bălcescu plină ochi de oameni

Mărțișoarele tip broșă costă aproximativ 15 lei, iar brățările realizate manula costă 5 lei.

Găsim și flori pe Bălcescu. De exemplu, o zambilă costă, la unele tarabe, 8 lei, iar la altele, 12 lei.

video foto: coadă la mărțișoare în centrul sibiului - pietonala bălcescu plină ochi de oameni video foto: coadă la mărțișoare în centrul sibiului - pietonala bălcescu plină ochi de oameni

Cu siguranță atracția primăverii este reprezentată de florile din săpun și de florile din foi de porumb. Prețurile sunt mai ridicate față de restul ornamentelor de primăvară, însă comercianții spun că își merită banii, fiindcă sunt deosebite. Prețurile florilor din săpun pornesc de la 55 de lei și ajung la 150 lei, iar ornamentele din foi de porumb așezate în coș costă 100 de lei. Tot aici găsiți și mărțișoare din foi de porumb.

Ultima oră

Comentariul meu