scandal în ședința de consiliu local la cisnădie - usr plus în conflict cu pnl, fdgr și psd

Consilierii locali USR PLUS Cisnădie au intrat în conflict cu reprezentanții celorlalte formațiuni politice după ședința de consiliu local din 25 februarie. Atunci s-a decis prin abținerea de la vot a consilierilor PNL,PSD și FDGR, ignorarea rezoluției Prefecturii Sibiu care viza ilegalitatea stabilirii comisiilor de specialitate din cadrul consiliului local, spun cei de la USR PLUS.

Alianța USR PLUS a atras atenția încă din decembrie 2020 că deciziile majorității PNL, PSD și FDGR încalcă prevederile Codului administrativ. Un vot în Consiliul Local nu poate fi contrar legii.

”Ce s-a întâmplat ieri în ședința de Consiliu Local este o nouă dovadă de nepăsare față de lege și de votul cetățenilor. Abținerea la vot a celor 11 consilieri pentru modificarea comisiilor de specialitate, așa cum a solicitat Prefectura Sibiu, confirmă existența unui pol de influență și abuz la nivelul Consiliului Local Cisnădie, demonstrat inclusiv prin ignorarea unei decizii date de o autoritate superioară.
USR PLUS nu va renunța la aplicarea legii. Vom face orice demers legal pentru a ajunge la normalitate. Politica tăcerii, a șantajului și a promovării intereselor personale trebuie să se schimbe”, declarat Rodica Velțan, președinte USR Cisnădie și consilier local.

Reamintim că, în ședința din 02 decembrie 2020, majoritatea formată în jurul PNL a decis să nominalizeze consilierii grupului USRPLUS Cisnădie în comisiile de specialitate, neavând, legal, acest drept și ignorând prevederile Codului administrativ. Grupul de consilieri USR PLUS a contestat decizia majorității, prin urmare, Prefectura Sibiu a dat termen de 30 de zile de intrare în legalitate, în caz contrar Hotărârea urmează să fie atacată în contencios administrativ.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. O alianta PNL-PSD- FDGR- pentru nerespectarea legii.La Cisnadie, respectarea legii este facultativa. Institutiile statului se fac ca nu vad. Prefectul ar trebui sa fie mai ferm si sa ia atitudine fata de acest afront adus deciziei de revocare a unui HCL aprobat cu nerespectarea legii.Sau, poate sa actioneze in contencios administrativ cu solicitarea de revocare a HCL-ului in cauza. O va face oare? Sau va fi oprit de PNL