Sibiul se află în topul orașelor din România în care oamenii și-ar dori să locuiască, potrivit unui sondaj realizat de Banca Mondială.
Peste 73% din locuitorii municipiilor din România stau la bloc și, cu toate acestea, nu există o abordare clară, atât la nivel național, cât și la nivel local, pentru regenerarea cartierelor de blocuri, reiese dintr-un raport al Băncii Mondiale, scrie HotNews.ro. Potrivit acestuia, în 30 ani de tranziție, au existat foarte puține inițiative pentru a adresa, într-un mod integrat, problemele cu care se confruntă cartierele de blocuri din România.
În condițiile declinului demografic și al emigrării masive în afara României, creșterea calității vieții în orașele din România, poate să fie un factor de atracție și retenție important.
“Problema majoră cu cartiere construite în timpul comunismului este faptul că au fost construite pentru oameni, nu de către oameni, iar gusturile personale ale oamenilor de rând nu au jucat nici un rol în acest proces. Problema este că o pondere considerabilă a populației urbane din România trăiește în astfel de clădiri, făcute pentru ei, nu de către ei”, menționează sursa citată.
Un studiu al Băncii Mondiale, finalizat în 2017, a arătat că aproximativ 1,8 milioane români ar dori să se mute într-un oraș din România, iar imboldul principal pentru a face această mutare este o calitate a vieții mai bună.
Topul orașelor din România unde românii și-ar dori să locuiască
Sibiul se află în topul orașelor în care românii și-ar dori să locuiască.
Dintre respondenți, 4% preferă Sibiul pentru locurile de muncă, 4,33% pentru calitatea vieții, 3,51% pentru serviciile educaționale, iar 3,59% pentru asistența medicală specializată.
Sursa: HotNews.ro
Bine zice Ion Doe in comentariul anterior.
In plus, „suntem” sub Iasov si Constanta, asta spune multe, oricum daca participantii la sondaj ar evalua mai bine sau ar cunoaste mai bine realitatea din teren, Sibiul ar fi cu mult sub Oradea si alte orase din „top 10”.
Dar normal sunt procente bune pentru oras, probabil respondentii au fost de prin judetele vecine de dincolo de carpati sau albanezi proaspat coborati din copac.
NE IMBATAM CU APA RECE!
În Sibiu mai doresc să se mute doar oltenii și românii care n-au auzit despre marea catastrofă, scuze, echipă Fodor!