Secția de Neurologie a Spitalul Județean, reabilitată - Investiție de 38 milioane lei
foto: arhivă

Secția clinică de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu va fi reabilitată. Investiția se ridică la peste 38 milioane de lei. CJ Sibiu a evaluat ofertele și a desemnat câștigătorul care se va ocupa de lucrări.

Consiliul Județean Sibiu a finalizat evaluarea ofertelor depuse pentru realizarea obiectivului de investiție ”Reabilitarea, modernizarea și echiparea secției clinice de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – rest de executat”. Astfel, în data de 12 februarie 2021 a fost comunicat rezultatul evaluării, fiind desemnată câștigătoare Asocierea Total NSA AG Construct SRL – Hospital Technical Solutions SRL – Pro Hart Group SRL.

În cadrul procesului de evaluare, Consiliul Județean Sibiu a respins oferta operatorului economic NV Const SRL, aceasta fiind neconformă, întrucât nu a prezentat toate documentele solicitate prin caietul de sarcini. În consecință, comisia de evaluare nu a mai deschis oferta financiară, iar în evaluare au rămas ceilalți doi operatori economici, care au întrunit criteriile tehnice prevăzute în caietul de sarcini:

  • Asocierea Balor Cons SRL – SC Energotehnica SRL
  • Asocierea Total NSA AG Construct SRL – Hospital Technical Solutions SRL – Pro Hart Group SRL

Lucrările vor fi făcute de Total NSA AG Construct SRL

Întrucât criteriul de atribuire a fost prețul cel mai mic ofertat față de valoarea estimată a contractului de 16.217.846,11 lei fără TVA, a fost desemnată câștigătoare Asocierea Total NSA AG Construct SRL, care a avut o ofertă financiară de 14.498.540,60 lei fără TVA. Asocierea Balor Cons SRL – SC Energotehnica a avut o ofertă financiară de 15.040.027,75 lei fără TVA.

Una dintre firme a depus contestație

În perioada prevăzută pentru contestații, respectiv 7 zile lucrătoare, firma NV Const SRL a depus o contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. În consecință, CJ Sibiu a depus toate diligențele și a transmis marți, 23 februarie 2021, către CNSC punctul de vedere. Din experiența avută în achizițiile publice, CNSC va emite o decizie privind respingerea/ admiterea contestației doar la finalul lunii martie 2021.

Dacă CNSC va acorda câștig de cauză Consiliului Județean, chiar dacă firma NV Const SRL va ataca decizia, CJ Sibiu va încheia contractul cu câștigătorul. „La momentul la care se obține o soluție la CNSC, dacă soluția este favorabilă nouă, există o prevedere legală care ne permite încheierea contractului cu firma câștigătoare, chiar dacă cealaltă continuă demersul în judecată. (…) Este absolut esențial ca lucrările la această clădire să fie demarate cât mai curând”, a precizat Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă.

Investiție de peste 38 milioane de lei

Acest proiect se realizează cu ajutorul fondurilor guvernamentale atrase de CJ Sibiu prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 29.425.527,54 lei cu TVA. Durata de execuție este de 12 luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea totală a investiției este de 38.864.087,38 lei cu TVA, din care contribuția CJ Sibiu este de 9.424.484, 57 lei. Prin proiect au fost prevăzute și dotări în valoare de aproximativ 13 milioane lei, care au fost deja achiziționate.

Ultima oră

Comentariul meu