primăria nu mai are terenuri pentru tineri - noul pug ar putea identifica totuși câteva

Cartierul Tineretului a fost gândit de municipalitate ca o zonă în care tinerii aflați la început de drum și care își construiesc prima locuință să beneficieze de teren gratuit, dar pe care apoi să îl poată cumpăra. Toate loturile au fost atribuite, iar în viitorul apropiat Sibiul nu mai dispune de alte zone în care se poate începe un proiect asemănător.

Citiți detalii AICI despre prețul de vânzare a terenurilor din Cartierul Tineretului 

”În prezent nu s-au identificat alte zone pentru așa ceva, dar o dată cu elaborarea noului PUG s-a pus în vedere identificarea unor astfel de zone. Deocamdată vom organiza înscrieri doar pentru acele terenuri pe care nu s-a început construcția în termenul legal, în Cartierul Tineretului. Prin noul PUG se vor identifica astfel de zone, dar acestea vor trebui apoi viabilizate și dezvoltate și abia apoi se va putea construi acolo”, a fost răspunsul primarului Astrid Fodor la interpelarea consilierului Raul Apostoiu (USR PLUS) în  cadrul ședinței Consiliului Local.

În aceeași ședință de Consiliu Local s-a votat un proiect prin care se stabilește prețul de vânzare de anul acesta a terenurilor din Cartierul Tineretului. Terenurile din Cartierul Tineretului sunt acordate cu titlu gratuit celor care construiesc aici o casă și apoi luate în concesiune. Dar, tinerii care doresc să devin proprietari și pe terenul pe care au construit, îl pot cumpăra de la Primărie. De la data la care s-a hotărâre ca terenurile pot fi vândute, după terminarea construcției, Primăria Sibiu a încheiat 24 de astfel de tranzacții.

Ultima oră

Comentariul meu