Consiliul Județean Sibiu a început reorganizarea centrelor de plasament pentru copiii din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Complexul „Speranța” va avea patru căsuțe familiale și un centru de recuperare.
După mai multe întâlniri cu reprezentanții DGASPC și în urma vizitelor în centre efectuate de vicepreședintele CJ Sibiu Vlad Vasiu alături de reprezentanții grupului de lucru pe domeniul asistenței sociale numit de președinta CJ Sibiu Daniela Cîmpean, consilierii județeni au votat în ședința ordinară a Consiliului Județean Sibiu, din data de 25 februarie 2021, înființarea Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilități „Speranța” Sibiu care va cuprinde patru Căsuțe de Tip Familial și un Centru de Recuperare pentru Copilul cu Dizabilități.
Patru căsuțe cu câte zece locuri fiecare
Cele patru căsuțe vor avea o capacitate de 10 locuri/căsuță, iar Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități va avea o capacitate de 100 de locuri, 40 pentru beneficiarii din complex și 60 pentru beneficiarii din comunitate.
„Mă bucur că într-un timp atât de scurt cu toții ne-am mobilizat pentru ca județul Sibiu să facă primii pași în reorganizarea serviciilor de asistență socială. În doar câteva luni de la formarea grupului de lucru, munca acestuia dă roade și îi îndemn pe colegii mei să continue pe acest drum”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu.
Vizite la toate centrele pentru copii
„Am efectuat vizite la toate centrele destinate copiilor pentru a cunoaște îndeaproape nevoile fiecărui centru. La Centrul Speranța am fost surprins plăcut să găsesc o organizare riguroasă, un centru care oferă condiții ce creează beneficiarilor confortul unei familii, iar cazarea copiilor în cele patru căsuțe ne-a făcut să urgentăm toate demersurile pentru ca acestea să fie licențiate de ANDPDCA în vederea funcționării lor în regim de căsuțe de tip familial”, a declarat vicepreședintele CJ Sibiu, Vlad Vasiu.
Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilități „Speranța” Sibiu a funcționat ca un serviciu social unic. Odată cu înființarea celor patru Căsuțe de tip Familial acestea vor acoperi necesitățile copiilor privind odihna, prepararea hranei, educația, igiena.