zborurile către și dinspre marea britanie sunt încă restricționate

Restricțiile din Marea Britanie se prelungesc cel puțin până în 17 mai, după cum a anunțat premierul Boris Johnson. Zborurile sunt restricționate, la fel și călătoriile britanicilor peste ocean, scrie digi24.ro.

Prezentând planul post-carantină în această după-amiază, în Camera Comunelor de la Londra, prim-ministrul britanic a explicat că actualele restricții asupra călătoriilor internaționale cu scop de recreere vor fi relaxate după o revizuire care va avea loc în aprilie, conducă de Secretarul pentru Transporturi, Grant Shapps.

Vacanțele interne vor fi de asemenea interzise până cel mai devreme pe 12 aprilie, a confirma Johnson. În prima etapă a planului de relaxare, vor fi ridicate mai multe restricții luna viitoare, însă vacanțele interne nu vor fi permise până la a doua etapă a strategiei – care va începe cel mai devreme în 7 săptămâni.

Actualele restricții asupra călătoriilor internaționale – inclusiv testarea de trei ori a pasagerilor, carantina în hotel și izolarea obligatorie timp de 10 zile – vor rămâne în vigoare până la mijlocul lunii mai.

Însă, reevaluarea va analiza cum pot fi ridicate restricțiile prin certificate de vaccinare pentru persoanele ce vor să-și facă vacanța în afară și prin testarea atât a celor care sosesc cât și a celor care pleacă din teritoriu.

Ultima oră

Comentariul meu