zeci de oameni ai străzii din sibiu vaccinați cu ajutorul echipelor mobile
foto: arhivă

Zeci de persoane fără adăpost din municipiul Sibiu au fost vaccinate, în etapa a doua, împotriva COVID-19 cu ajutorul echipelor mobile.

Oamenii străzii care sunt înregistrați în evidențele primăriei și care aparțin de Adăpostul de Noapte din Sibiu se pot vaccina anti-COVID în etapa a doua de vaccinare.

Până în prezent, 45 de persoane fără adăpost au primit serul imunizant. Vaccinarea s-a făcut cu ajutorul echipelor mobile, nu la centrele de vaccinare din județ.

„În cadrul categoriei persoanelor fără adăpost cuprinse în etapa a II-a de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 au fost administrate 45 doze de ser imunizant. Au fost vaccinate până la acest moment persoane din cadrul Adăpostului de Noapte din Sibiu”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

La nivel național, Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat vineri că peste 20% dintre persoanele fără adăpost aflate în evidența autorităților au fost vaccinate cu prima doză, iar peste 18% au primit ambele doze, notează Mediafax.

Vaccinarea în etapa a doua

În prezent, ne aflăm în etapa a doua de vaccinare, astfel că, la nivelul întregii țări, li se poate administra serul imunizant doar persoanelor care fac parte din categoriile de risc și persoanelor care își desfășoară activitatea în domenii esențiale.

CITEȘTE ȘI: Un nou centru de vaccinare pus în funcțiune în municipiul Sibiu

Centrele de vaccinare din județul Sibiu

În județul nostru, există centre de vaccinare în municipiul Sibiu, la Cisnădie, în Șelimbăr, Avrig, Agnita și Mediaș.

CITEȘTE ȘI: A început vaccinarea la centrul de la mall-ul din Șelimbăr

Sibienii se pot programa la vaccinare pe platforma oficială sau prin intermediul medicilor de familie. Luni, la ora 13:30, mai erau 1.853 locuri libere la vaccinare. Cele mai multe dintre ele sunt în Cisnădie.

zeci de oameni ai străzii din sibiu vaccinați cu ajutorul echipelor mobile

În Cisnădie, Șelimbăr și Sibiu se administrează serul produs de AstraZeneca.

Ultima oră

Comentariul meu