video - paranghelie într-un bar din racovița - zeci de tineri petrec ”pe manele”

Chef cu zeci de persoane la un bar din Racovița. În ciuda pandemiei și a restricțiilor impuse de autorități, racovițenii se distrează ca în vremurile bune.

Imagini de la o petrecere de invidiat au fost surprinse vineri, 19 februarie la Red Cafe Pub din comuna Racovița, județul Sibiu. Sursele Ora de Sibiu spun că evenimentul nu este în premieră și că asemenea petreceri au loc aproape în fiecare weekend.

”În data de 19 februarie 2021 la un local din Racovița au avut loc mai multe ilegalități. Având în vedere situația în care trăim, la acest local nu s-au aplicat nici un fel de măsură împotriva răspândirii noului Coronavirus COVID-19 . Nerespectarea limitei de 30% din capacitatea localului, nerespectarea echipamentului de protecție al personalului, nerespectarea distanțării dintre persoane, iar la masa unde se consumau băuturi alcoolice și nealcoolice nu se respecta limita de 6 peroane la masă.”, transmite sursa.

YouTube video

Menționăm faptul că  rata de incidență cumulată la nivelul comunei Racovița este sub 1,5 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că că localurile de tip restaurant/bar, pot funcționa la capacitate de 50 la sută.

Ce spune proprietarul localului

Contactat de Ora de Sibiu, proprietarul localului spune că nu au avut loc evenimente organizate și că localul funcționează conform normelor în vigoare.

”Respectăm distanțarea și capacitatea de persoane. În mod normal, încap mai bine de o sută de persoane, însă acum funcționăm la capacitate mult mai redusă și conform regulilor. Nu au fost evenimente private organizate, funcționăm conform programului. Poliția a fost în control vineri și a fost totul în regulă.”, spune proprietarul localului.

Polițiștii au intervenit și au luat măsuri

Polițiștii au fost anunțați despre cele întâmplate și au sancționat contravențional proprietarul localului.

”În urma unei sesizări primite la nivelul I.P.J. Sibiu cu privire la nerespectarea de către un operator economic, cu punct de lucru în localitatea Racovița, a măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus instituite în perioada stării de alertă, în cursul zilei de 22 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au efectuat verificări suplimentare la societățile comerciale care funcționează pe raza localității amintite. Astfel, în urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că în cursul serii de sâmbătă, 20 februarie, administratorul unui bar din localitate a desfășurat activități în incinta unității deși, în ziua precedentă, vineri, 19 februarie, în cadrul activităților de control desfășurate, acesta fusese reinstruit de către polițiști cu privire la restricțiile și interdicțiile impuse în această perioadă.

În urma celor constatate, polițiștii avrigeni l-au sancționat contravențional pe administrator cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că polițiștii sibieni vor desfășura și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Era de ajuns un mexican infectat…si crapa oala se sarmale in zona ! MUZICA MEXICA E PE VALOARE …SI SPECIFICA ZONEI