UPDATE - Toate birourile de Cadastru din județul Sibiu se închid din cauza unui salariat infectat cu COVID-19
FOTO: Captură Maps

Toate birourile teritoriale ale Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu se închid temporar din cauza unui singur caz de coronavirus.

UPDATE

OCPI a găsit o soluție pentru a putea fi redeschise birourile din teritoriu. DETALII AICI. 

Știrea inițială

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu sistează activitatea de relaţii cu publicul la nivelul tuturor birourilor teritoriale (BCPI Sibiu, BCPI Agnita, BCPI Avrig, BCPI Mediaş, BCPI Sălişte) în perioada 22.02.2021 – 05.03.2021.

„Măsura a fost luată în scopul prevenirii şi limitării răspândirii noului coronavirus (COVID-19). Cetăţenii şi partenerii OCPI pot opta pentru serviciile disponibile on-line prin intermediul sistemului informatic de cadastru şi carte funciară. Sesizările, petiţiile şi memoriile vor putea fi transmise prin e-mail (sb@ancpi.ro) sau poştă”, se arată într-un comunicat de presă al OCPI Sibiu.

Un singur caz de COVID-19 – Toate birourile, închise

O singură persoane este infectată cu noul coronavirus, însă toate birourile din județ se vor închide fiindcă depinde de Biroul Economic, acolo unde lucrează salariatul.

„La nivelul OCPI Sibiu este confirmată o persoană, din cadrul Biroului Economic, infectată cu Sars-Cov2. Alți doi salariați din cadrul biroului se află în izolare ca urmare a contactului direct cu salariatul infectat. OCPI Sibiu a făcut demersurile necesare informând DSP Sibiu.

Precizăm că Biroul Economic din cadrul instituției gestionează încasările și plățile efectuate în numerar și, prin urmare, în acest moment, suntem în imposibilitatea de a asigura activitatea de relații cu publicul de la nivelul tuturor birourilor teritoriale unde plata serviciilor de cadastru și publicitate imobiliară se face cu numerar”, a declarat Violeta Sora, purtătorul de cuvânt al OCPI Sibiu, pentru Ora de Sibiu.

OCPI Sibiu funcționează online

În perioada 22.02.2021-05.03.2021, persoanele fizice/juridice autorizate, delegaţii notariali, executorii judecătoreşti şi cetăţenii pot depune on-line cererea de înscriere, recepţie sau avizare, însoţită de înscrisul prin care se constată actul sau faptul juridic a cărui înscriere este solicitată sau, după caz, de înscrisul pentru care se solicită recepţia sau avizarea.

Cetăţenii pot solicita on-line extrase de carte funciară pentru informare şi extrase de plan cadastral pe ortofotoplan accesând https://epay.ancpi.ro/ sau prin intermediul persoanelor fizice/juridice autorizate sau a birourilor notariale.

De asemenea, stadiul soluţionării cererilor/dosarelor înregistrate în aplicaţia informatică poate fi consultat accesând site-ul www.ancpi.ro, secţiunea „Urmărire cerere RGI”.

Solicitanţii pot primi informaţii referitoare la serviciile oferite prin e-mail sau accesând site-ul OCPI Sibiu www.ocpisibiu.ro, dar şi telefonic de luni până joi în intervalul orar 08.00 – 16.30 şi vineri între orele 08.00-14.00.

În perioada menţionată, audienţele vor fi acordate telefonic sau prin e-mail.

Numerele de telefon şi adrese de e-mail destinate beneficiarilor serviciilor oferite de OCPI Sibiu sunt următoarele:

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu (OCPI Sibiu)
Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu (BCPI Sibiu)
Telefon: 0269-217477; 0269-234230; Fax: 0269-218145
E-mail: sb@ancpi.ro;
Relaţii cu publicul: Telefon: 0269-243100

Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Agnita (BCPI Agnita)
Telefon/Fax: 0269-510647
E-mail: bcpi.agnita@ancpi.ro; bcfagnita@ocpisibiu.ro;

Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Avrig (BCPI Avrig)
Telefon/Fax: 0269-523300
E-mail: bcpi.avrig@ancpi.ro; bcfavrig@ocpisibiu.ro;

Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Mediaş (BCPI Mediaş)
Telefon/Fax: 0269-841260
E-mail: bcpi.medias@ancpi.ro; bcfmedias@ocpisibiu.ro;

Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sălişte (BCPI Sălişte)
Telefon/Fax: 0269-553534
E-mail: bcpi.saliste@ancpi.ro; bcfsaliste@ocpisibiu.ro.

Toate aceste măsuri au scopul de a proteja publicul şi salariaţii, în egală măsură.

Ultima oră

Comentariul meu