președintele consiliului județean și vicepreședinții și-au stabilit zilele în care vor da audiențe
Foto Arhivă

Prin lege, aleșii județeni sunt obligați să acorde audiențe cetățenilor interesați să le aducă la cunoștință problemele cu care se confruntă. Astfel, consilierii județeni în frunte cu președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, și cei doi vicepreședinți, vor avea o zi stabilită pe săptămână sau lunar, când se vor întâlni cu sibienii.

Potrivit prevederilor art. 225 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/ 2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare „Aleșii locali au obligația ca, în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puțin o dată pe trimestru, întâlniri cu cetățenii, să acorde audiențe și să prezinte în consiliul județean o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu cetățenii.”

Daniela Cîmpean și vicepreședintele Daniel Luca vor avea audiențe săptămânal, iar vicepreședintele Vlad Vasiu o zi pe lună.

Aici se găsește lista completă cu zilele și orele de audiență ale tuturor consilierilor județeni.

Înscrierea în audienţă a cetăţenilor se poate face la Centrul de Informaţii Cetăţeni din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu, pe adresa de e-mail a instituţiei judet@cjsibiu.ro sau direct la consilierii judeţeni.

 

Ultima oră

Comentariul meu