ce trebuie să faci când deschizi o firmă de curățenie, pentru a-ți asigura succesul pe termen lung?

Îți dorești să faci ceva diferit pentru a câștiga bani? O firmă mică, cu ajutorul căreia să devii independent, dar care să nu necesite foarte multe planificări sau investiții? Unul dintre domeniile spre care îți poți îndrepta atenția este industria curățeniei, care este o piață diversă ce oferă mai multe segmente și, prin urmare, numeroase oportunități de specializare.

Partea bună este că nu există restricții la înființarea propriei companii de curățenie, astfel că nu este necesar să ai o anumită pregătire școlară sau masterate. Așa că va depinde de caracteristicile tale personale dacă firma va avea succes. Cu ajutorul celor câteva informații și sfaturi de mai jos, vei afla tot ceea ce trebuie să faci pentru a crea propria firmă. De îndată ce vei achiziționa aparatura necesară și consumabilele, precum aspiratoare cu sau fără sac, aspiratoare pentru curățarea textilelor, aparate de lustruit pardoseli și produse de curățenie ecologică, tot ce va mai trebui să faci este să aștepți primii clienți. Iar pentru ca acest pas să fie și mai ușor, îți poți îndrepta atenția către produsele de la Ideall.

Descoperă ce trebuie să faci pentru a înființa o firmă de curățenie:

Cerințele personale necesare

Dacă vrei să înființezi o companie de curățenie, atunci trebuie să verifici cu atenție dacă munca pe cont propriu este potrivită pentru tine. Prin urmare, anumite cerințe personale sau calificări profesionale joacă un rol extrem de important

  • Tratarea profesională a criticilor

Atât tu, cât și angajații tăi, veți avea contact cu clienții în mod direct, atât când vine vorba despre reclamații, cât și pentru a răspunde la diverse întrebări. De aceea, este esențial să puteți face față criticilor și să puteți reacționa obiectiv de fiecare dată când apare o situație mai specială.

  • Abilități de comunicare bune

Având o firmă de curățenie, lucrezi în industria serviciilor și ai foarte mult de-a face cu oamenii. Pentru a lăsa o impresie pozitivă asupra clienților tăi, cât și pentru o atmosferă cât mai plăcută, comunicarea este foarte importantă.

  • Capacitatea fizică

Pe de o parte, a te ocupa de curățenie profesionistă reprezintă o muncă intensă din punct de vedere fizic. Pe de altă parte, faza de pornire a firmei poate fi stresantă, solicitantă și determinată de ore lungi de lucru.

Cunoștințe antreprenoriale

Când îți înființezi firma de curățenie, vei deveni șef, dar și angajat. În plus față de responsabilitatea pe care o să o ai pentru ceilalți angajați și clienți, trebuie să te ocupi de numeroase alte aspecte, precum sarcinile contabile.

Un lucru bun pe care îl poți face pentru tine și viitorul firmei tale este acela de a participa la diverse seminarii de gestionare a afacerilor sau cursuri care te vor învăța aspecte importante despre domeniul tău.

Cum să înveți din greșeli, pentru a-ți asigura succesul?

Pentru a evita greșelile sau pentru a identifica devreme aspecte financiare neplăcute, fii mereu cu ochii pe cheltuielile și veniturile tale.

Activitățile de curățenie sunt comparabile și urmează anumite proceduri. De aceea, este important să elaborezi o structură de lucru, care să fie simplă și controlabilă. De ce este important acest lucru? În primul rând, pentru că vei putea negocia mult mai ușor prețurile cu clienții, vei putea efectua o planificare mai precisă a personalului și vei putea calcula mult mai ușor cheltuielile când achiziționezi produse.

În concluzie, având o companie nouă, este important să fii remarcat încă de la început. De aceea, pentru a-ți asigura succesul, caută idei noi care să te diferențieze clar de toate celelalte companii de curățenie de pe piață sau optează să oferi diverse beneficii suplimentare sau servicii ce nu se găsesc pe lista concurenței. 

 

Ultima oră

Comentariul meu