video: șofer tursib ”taie” sensul giratoriu și pune în pericol călătorii

Mijloacele de transport în comun reprezintă o componentă indispensabilă a unui oraș, fiind considerate o metodă sigură de deplasare. Un șofer Tursib a demonstrat opusul, încălcând regulile de circulație și punând în pericol siguranța călătorilor.

Vineri, în data de 19 februarie, în jurul orei 14:00, un autobuz Tursib de pe linia 17 a plecat din stația cap de linie de pe strada Săcel. La intersecția cu strada Litovoi Vodă, în sensul giratoriu, șoferul autobuzului a decis să scutească timp și să nu intre în intersecție regulamentar, ocolind sensul giratoriu, ci să-l ”taie” și să meargă drept în față. Manevra este periculoasă și pune în pericol viața și siguranța călătorilor, deoarece în acest caz există un risc ridicat de producere a accidentelor.

YouTube video

Ora de Sibiu a încercat să contacteze reprezentanții Tursib pentru a afla cum se procedează în astfel de cazuri și dacă șoferul va fi sancționat.

„De fiecare dată când sunt reclamații de orice natură la adresa angajaților Tursib, acestea intra pe fluxul de analiza. In cazul în care se constată că șoferul a încălcat regulamentul intern sau are orice fel de abateri, se iau sancțiunile care se impun în cazul respectiv.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tursib, Raluca Racz.

De asemenea, polițiștii sibieni confirmă faptul că manevra este ilegală și se pedepsește conform legii.

”Nerespectarea prevederilor legale impuse de Codul Rutier privind circulația în intersecțiile de tip sens giratoriu prin conducerea autovehiculelor pe sensul opus de mers, adică fără ocolirea centrului intersecției prin dreapta, constituie contravenție și se sancționează atât cu amendă cuprinsă între 870 și 1160 de lei, cât și cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 60 de zile.”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Acel sens giratoriu este cel mai tâmpit sens giratoriu din oraș. Un autobuz așa mare riscă să se răstoarne dacă face acea manevră regulamentară. Administrația ar trebui să pună un semn care să permită vehiculelor mari să facă această manevră. Nimeni nu este pus în pericol, cine nu vede un autobuz așa mare și galben ca să provoace accident? La 30km/h nu poți să faci accident cu autobuzul pentru că nu l-ai văzut…

  2. Multi dintre soferii de la Tursib sunt reale pericole. Am vazut cum negociaza intrari si in alte intersectii. Catastrofe.