video: depășire periculoasă pe dn1 la bradu - șoferul a tăiat linia dublă continuă

Un șofer care conduce un autoturism cu număr de Giurgiu s-a lansat în depășirea unui TIR pe linie dublă continuă, cu mașini venind din sensul opus, punând în pericol viețile tuturor participanților la trafic.

Un șofer care circula în spatele șoferului teribilist a filmat momentul. Din imagini se vede cum cesta a forțat manevra, încercând de mai multe ori să se angajeze în depășire, dar din cauza mașinilor care circulau din contrasens, revenea pe bandă. În cele din urmă, șoferul autoturismului înmatriculat în Giurgiu a depășit TIR-ul, riscând viețile tuturor participanților la trafic.

YouTube video

Ce spun oamenii legii

Deși imaginile arată clar o încălcare gravă a regulilor de circulație, care pune în pericol siguranța participanților la trafic, polițiștii nu pot aplica sancțiuni dacă imaginile nu sunt surprinse de un agent constatator sau cu mijloace tehnice omologate.

”Nerespectarea prevederilor privind depășirea constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 580 – 725 de lei, precum și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile. În cursul anului 2020, depășirea neregulamentară a dus la producerea a 18 accidente rutiere soldate cu decesul a 3 persoane, rănirea gravă a 5 persoane și rănirea ușoară a altor 25 de persoane. În cursul anului 220, polițiștii sibieni au reținut 771 de permise de conducere în urma constatării depășirilor neregulamentare.”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Un alt articol marca „Ora de Sibiu”. Din lipsa de subiecte, trebuie sa scrie si ei ceva, ca sa nu-si uite aceasta indeletnicire. Incet-incet, parca va cam „dati la fund”, baieti! Succesuri fara esece va doresc!

  2. E linie continua vreo 3 km. Iti creste barba in spatele tir-ului pe urcare.
    Parca era in codul rutier o prevedere care spunea ca daca se creaza coloana in spatele tau sa te retragi in parcare si sa degajezi traficul. Politia isi mai aduce aminte de ea?

  3. Serios? Era liber de pe contrasens ce doreai sa stea in spatele la tirul ala inca ‘nspe mii de km pana cand marcajul devenea „punctat”. Pai la ce drumuri avem in judet si prin tara, posibil sa-ti pierzi jumtate din zi sa astepti linie discontinua. Plin de sensibili in trafic mai nou: credeam ca a intrat intr-o depasire la limita si era sa cauzeze un accident, nu asa. Sensibililor!