botez cu peste o sută de persoane pe valea avrigului - explicații de la proprietarul localului

Petrecere de zile mari la un restaurant de pe Valea Avrigului. Sâmbătă, 13 februarie, în salonul de evenimente al Pensiunii Brândușa de pe Valea Avrigului ar fi avut loc un botez cu peste o sută de persoane. Proprietarul localului contrazice cele spuse și explică ce a fost de fapt.

Conform surselor Ora de Sibiu, un botez cu mai bine de o sută de persoane a fost organizat în cadrul restaurantului Pensiunea Ferma Brândușa. Imaginile video surprinse demonstrează faptul că, într-adevăr, în cadrul localului au fost mai multe persoane. Decorul sălii dă de bănuit că este vorba despre un botez. Proprietarul localului spune că nu a fost nimic ilegal și a explicat cum s-au desfășurat lucrurile de fapt.

”Rata de incidență în Porumbacu de Sus este sub pragul de 1,5 la mie, ceea ce înseamnă că avem voie să funcționăm la o capacitate de maxim 50 la sută și să respectăm distanțarea. În weekend nu a fost vorba despre un eveniment organizat, restaurantul fiind deschis pentru toți cei care și-au dorit să ne viziteze. Sala noastră e foarte mare, are o capacitate de 350 de persoane iar sâmbătă nici nu poate fi vorba că au fost peste o sută de persoane, au fost în jur de 65, iar localul nu a fost rezervat pentru un eveniment, a avut acces toată lumea. A fost muzică live pe fundal, însă nu a dansat nimeni, iar la mese nu au stat mai mult de 4-5 persoane. Chiar încercăm să respectăm regulile și să nu punem în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor dar totodată să supraviețuim vremurilor grele pe care le trăim.”, a declarat Ioan Matieș, proprietarul Fermei Brândușa.

YouTube video

Deși proprietarul pensiunii a spus că au avut mai multe controale și verificări de la poliție, nu au fost constatate ilegalități și nu au primit nicio amendă. Referitor la ”evenimentul” de sâmbătă, reprezentanții IPJ spun că nu au avut sesizări cu privire la această locație.

Și în acest weekend, polițiștii sibieni au acționat integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, fiind desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Acțiunile de verificare au vizat inclusiv zonele de agrement, însă nu au fost identificate nereguli. ”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii