usr plus vine cu o soluție pentru finanțarea construirii noului spital al sibiului

Proiectul noului spital județean se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro. Este o sumă exorbitantă, ce nu poate fi suportată în totalitate de Consiliul Județean Sibiu. Reprezentanții USR PLUS spun că vor căuta o soluție pentru ca o parte din finanțare să fie suportată din bugetul național sau fonduri europene, iar banii consiliului Județean să fie direcționați către alte investiții.

Adrian Echert, copreședinte al Alianței USR PLUS Sibiu spune că bugetul național va suferi câteva amendamente săptămâna viitoare, printre ele regăsindu-se și un proiect pentru Sibiu. ”În buget e cuprins deja costul documentației centurii de sud. La amendamente vom încerca să cuprindem și Palatul de Justiție din Sibiu, pentru că acolo s-au tot alocat fonduri, dar nu s-a făcut nimic”.

Dar, cel mai important proiect al Sibiului, construcția Spitalului Județean, este și cel mai costisitor. De aceea, cei de la USR PLUS spun că vor încerca să obțină fondurile necesare de la bugetul de stat sau din fonduri nerambursabile. ”Pentru faza de proiectare vom încerca să luăm acești bani de la buget. Urmează să analizăm pe partea de PNNR faza în care este acum, adică proiectul tehnic în detaliu, proiectarea propriu zisă. Nu este o promisiune, este o încercare pe care o facem, dar sperăm să putem accesa aceste fonduri, iar banii de la CJ Sibiu să meargă pe alte investiții. Apoi, pentru construcția propriu zisă la fel, vom încerca prin PNNR, pentru că suma de 500 de milioane de euro este mult prea mare pentru a fi suportată de Consiliul Județean. Iar pentru că termenul este 2026, s-ar încadra în condițiile de eligibilitate ale PNNR”, a spus Adrian Echert.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

10 Commentarii

  1. Stand si analizand cele spuse de Dl Echert..vrea si vor sa ajute..inteleg…Dar va rog sa tinei cont de limita si ce au facut ceilalti. Din ce spuneti dvs, vreti sa va asumati proiectul, nu furati munca altora ca imi pierdeti votul.

  2. Bună glumă, dar poate încearcă și ei să nu își mai asume lucruri deja realizate de alții. Proiectul, și celelalte aspecte privind noul spital sunt întru totul meritul doamnei Daniela Cîmpean și al echipei dânsei!

  3. USR este salvatorul nostru! Noi toti, comunitatea asta, eram pe punctul de a lasa asistenta sociala fara bani, drumurile judetene in paragina, salvamontul inzapezit si asa mai departe ca sa cheltuim toti banii (pe cativa ani) pe spital. Noroc ca au venit ei sa ne spuna ca nu e bine! Multumim! Sunteti destepti! USR te iubim CA CA tine nu gasim!

  4. Jenant ! Solutia cu care “vine USR” este solutia pe care a anuntat-o Daniela Cimpean inca de la inceput. Cautati in presa de anul trecut si veti gasi acolo declaratiile lui Orban , Bolos , Turcan si Cimpean. Sunt toate acolo si spun ceea ce a descoperit USR acum!

  5. Dl Echert este copresedinte, dar nu este parlamentar. La fel cum este consilier judetean , dar nu este presedinte si nici macar in majoritatea care conteaza la CJS. Vorbeste, deci , despre lucruri care nu au legatura cu el. A devenit , practic, un parierist si inca unul slab.

  6. Cat de penibil ! USR incearca sa se lipeasca de un proiect care nu le apartine si pentru care, in realitate , nu au facut mai nimic!

    1. Acel moment cand vrei sa te prefaci ca te faci ca iti pasa! Cam atat aratati voi ce de la USR, abia ați inceput sa mirositi si voi cu ce se mananca administratia si guvernarea si va apucati sa faceti pe.desteptii.

      Rusine pt faptul ca incercati sa furati munca si proiectele altora!

  7. Trist ceea ce incearca acesti ‘oameni noi’ sa faca, sa fure munca celor care au demarat acest proiect. Rasfoiti presa din ultimul an si o sa gasiti adevarul, finantarea va fi asigurata din fonduri nationale si europene. Credeam ca USR chiar este un partid de oameni ALTFEL, dar se pare ca folosesc aceleasi tehnici comuniste, de a aduna laurii pe munca altora. Rusine!