patru unități de învățământ din sibiu, în scenariul roșu - situația din fiecare localitate

Săptămâna viitoare, 26,09% din elevii înscriși în unitățile de învățământ din județul Sibiu vor desfășura orele în sistem on-line, din cauza ratei de incidență din localitate.

În conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 5 din 06.02.2021, HOTĂRÂREA nr. 6 din 11.02.2021 și cu HOTĂRÂREA nr. 8 din 12.02.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, pentru perioada 15-19.02.2021, la nivelul județului Sibiu, situația va fi următoarea:

scenariul 3roșu (rata de incidență de peste 3 la mie): 4 unități de învățământ din localitățile Pelișor, Cașolț și Curciu preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală;

scenariul 2galben (rata de incidență peste 1 la mie, dar mai mică sau egală 3 la mie): 150 de unități de învățământ dinmunicipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Șelimbăr, Tălmăcel, Agârbiciu (Școala Gimnazială Agârbiciu), Valea Viilor, Șura Mică, Cristian, Porumbacu de Jos, Sadu, Scoreiu, Slimnic, Bârghiș, Porumbacu de Sus, Dobârca, Jina, Apoldu de Sus, Hamba, Valchid, Copșa Mică – preșcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale se vor prezenta la școală;

scenariul 3verde (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 197 de unități de învățământ din restul localităților – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

Chiar dacă unele localități sunt în scenariul roșu sau galben, elevii de la grădiniță sau de la clasele Pregătitoare – IV vor merge la școală deoarece în aceste localități nu sunt clase de învățământ gimnazial, elevii desfășurând cursurile în alte localități (exemplu localitățile: Pelișor, Porumbacu de Sus și Hamba).

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Agârbiciu vor desfășura, în continuare, orele în sistem on-line, lucrările la clădirea acestei grădinițe nefiind finalizate.

O situație aparte există în localitatea Mihăileni (ce are rata de incidență de peste 3 la mie), unde clădirea unității de învățământ se află în stadiul de renovare. Elevii ce au domiciliul în Mihăileni sunt alocați și vor desfășura orele la Școala Gimnazială Metiș, sat aparținător comunei Mihăileni.

Ultima oră

Comentariul meu