ce putem face în acest weekend la sibiu – mergem la teatru, la plimbare sau schi

Se anunță temperaturi scăzute pentru zilele ce urmează, dar acesta nu este un motiv pentru a renunța la activitățile favorite pentru timpul liber.

În acest weekend, la Sibiu vă puteți delecta cu mai multe evenimente culturale atât online, cât și cu participarea publicului, dar și activități mai interactive pentru cei curajoși, cum ar fi plimbările prin Muzeul Satului sau practicarea sporturilor de iarnă la Păltiniș.

Teatrul GONG

PRIVIGHETOAREA după Hans Christian Andersen

„Privighetoarea” este un spectacol de teatru de animație cu un imaginar fabulos, ce deschide cortina spre o lume de basm. Când împăratul Chinei află că în împărăția lui există o privighetoare cu un glas nemaipomenit de frumos, dă imediat ordin să fie găsită și adusă la el. Servitorii săi pleacă în căutarea privighetorii și o aduc în fața împăratului, care o îndrăgește pe loc. Împăratul își dorește să țină privighetoarea aproape de el, însă pasărea nu-și dorește nicidecum să-și trăiască zilele într-o colivie și cere să fie eliberată. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 7 ani și va avea loc sâmbătă, 13 februarie la ora 11:00.

LIVE-STREAM // Atelierul de Creat Povești – Marioneta de hârtie

Diana Ribana vă învață cum să vă confecționați rapid și ușor marionete din hârtie. Pentru acest atelier, Diana a decis să folosească non-culorile, însă pe voi vă sfătuiește să fiți cât mai creativi și să vă confecționați marionetele jucăușe din hârtii cât mai colorate. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc sâmbătă, 13 februarie la ora 11:00, live pe pagina de Facebook a Teatrului Gong.

LIVE-STREAM Atelierul de Meșterilit – Măști venețiene

În Veneția, luna februarie este luna carnavalului și a balurilor, iar oamenii din întreaga lume își etalează cele mai frumoase costume și măști. Pornind de la acest lucru, Aurilă și cu Rilă au decis să își confecționeze propria lor mască de bal mascat și o să vă învețe și pe voi cum să faceți acest lucru. Penele, paietele, mărgelele mici și mari sunt bine venite în confecționarea măștii venețiene. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani și va avea loc duminică, 14 februarie la ora 11:00, live pe pagina de Facebook a Teatrului Gong.

Teatrul Național „Radu Stanca”

OSCAR SI BUNI ROZ de Eric Emmanuel Schmitt

Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viata traita pe „repede-înainte”, Oscar, un baietel de zece ani, parcurge printre râsete si lacrimi itinerarul emotionant al tuturor vârstelor si experientelor umane, îmbogatite de imaginatia lui care îmbraca realitatea în haina miraculosului. Evenimentul va avea loc vineri, 12 februarie la ora 19:00.

CERERE ÎN CĂSĂTORIE de A. P. Cehov

Piesa “Cerere în casatorie” de Cehov este un studiu dramatic despre oamenii singuri care nu si-au gasit jumatatea, oameni care sunt confuzi, care nu-si mai gasesc locul si echilibrul. Singura lor dorinta este de a-si trai viata alaturi de cineva, de a se implica serios emotional într-o relatie. Dar piedica în calea fericirii lor este însasi natura lor, felul lor de-a fi. Evenimentul va avea loc duminică, 14 februarie la ora 19:00.

Actori.SB.Online – Daruri teatrale

Evenimente difuzate gratuit online pe pagina de Facebook TNRS și paginile de Facebook ale partenerilor media și pe canalul de YouTube al TNRS.
PROGRAM Vineri, 12 februarie 2021
Ora 21:00

„Unde-mi ești, iubito?”, cu Andrei Gîlcescu
Ora 21:30
„Și tu vorbești”, de Paul Celan, cu Johanna Adam

Plimbări în Muzeul Satului

Iarna, aerul este mai curat, mai sănătos și bogat în oxigen. O plimbare în aer liber poate fi un tratament gratuit oferit de mama natură tuturor celor care lasă la o parte teama de frig și vreme urata si optează pentru o plimbare zilnică în sânul naturii. O locație perfectă pentru plimbări, dar care va aduce și o doză mare de satisfacție datorită peisajului de poveste pe care îl oferă, este Complexul Național Muzeal Astra din Sibiu. Vezi galerie foto și programul AICI.

Pârtii schi

Anul acesta, sibienii pasionați de schi și snowboard pot petrece mai mult timp la zăpadă, în apropierea Sibiului. Iubitorii sporturilor de iarnă pot alege între Arena Platoș Păltiniș, Pârtia Oncești Păltiniș și Domeniul schiabil Șureanu. Mai multe detalii despre fiecare pârtie, program și tarife AICI. 

De asemenea, în apropierea Sibiului s-a redeschis unul dintre cele mai renumite domenii schiabile din țară. Detalii despre Transalpina AICI.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu