aniversare de 100 de ani la femeie din sibiel - primarul și invitații, „din greșeală” fără mască

O bătrânică din Sibiel a împlinit vârsta de 100 de ani, astfel că, la aniversarea acesteia, au fost prezenți preotul, dar și primarul orașului Săliște, care i-au oferit daruri. Niciunul dintre ei nu a purtat mască de protecție în preajma femeii. aniversare de 100 de ani la femeie din sibiel - primarul și invitații, „din greșeală” fără mască

Sibianca Aftimia Opriș locuiește în satul Sibiel. De curând, a împlinit vârsta de 100 de ani, fiind cea mai longevivă persoană de pe raza orașului Săliște. Cu această ocazie, bătrânica a fost vizitată de preotul paroh Bogdan Alin Fluieraș, dar și de primarul orașului Săliște, Horațiu Răcuciu. I-au oferit o diplomă aniversară, dar și alte daruri.

„Credincioasa noastră a văzut lumina zilei la data de 11 februarie 1921, deci astăzi ne-am bucurat cu toții la împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani. După ce aceasta a dorit sa fie spovedită și împărtăşită, așa cum periodic solicită, fiind foarte credincioasă. Am mers împreună cu domnul primar Horaţiu Răcuciu pentru a o cinsti așa cum se cuvine! Cu toții am fost cuprinși de emoție sfântă, iar doamna Aftimia ne-a răspuns tuturor făcându-și semnul Sfintei Cruci”, a spus preotul paroh Bogdan Alin Fluieraş pentru mitropolia-ardealului.ro.

aniversare de 100 de ani la femeie din sibiel - primarul și invitații, „din greșeală” fără mască

Fără mască „din greșeală”

Gestul preotului Fluieraș, dar și al primarului Răcuciu este de lăudat. Însă pandemia de coronavirus nu a trecut, iar regulile împotriva virusului sunt în vigoare. În preajma femeii, niciunul dintre ei nu a purtat mască de protecție. De distanța socială, nici nu mai vorbim.

Ora de Sibiu a luat legătura cu primarul orașului Săliște. Întrebat de ce nu au purtat mască de protecție, răspunsul edilului a fost: „din greșeală, probabil”.

aniversare de 100 de ani la femeie din sibiel - primarul și invitații, „din greșeală” fără mască

Sursa foto: Mitropolia Ardealului

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ce frumos ar fi din partea voastra, a jurnalistilor, daca ati putea inlocui exprimarea ” o batrana” ..Tot aud pe la TV, citesc in ziare “o batrana” , “un batran”…. sa stiti ca nu suna bine.
    Suna asa , a lipsa de consideratie, a lipsa de respect.