candidații pentru ofițeri în poliția animalelor sibiu au picat toți - nu au trecut de proba sportivă

Angajările din sursă externă pentru nou înființatul Birou pentru Protecția Animalelor a adus la IPJ Sibiu una din cele mai mari concurențe din ultimii ani. Unul dintre motive a fost cel mai probabil, faptul că pentru posturile de agenți era necesară doar diploma de bacalaureat, iar pentru postul de ofițer cu ușurință se încadra cineva care a absolvit Facultatea de Drept și a lucrat 2 ani în domeniu. Dar, chiar și așa, cei care au optat pentru postul de ofițer au fost respinși la proba sportivă.

Pentru posturile de la Poliția Animalelor 11 dosare au fost depuse pentru cele două posturi de medic veterinar și 95 de dosare pentru cele trei posturi de agent de poliție.

Pentru postul de ofițer principal I în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu și-au depus dosarele 19 candidați. Cu toții însă au fost respinși încă de la prima probă, cea sportivă. ”Pentru postul vacant de ofițer de poliție (ofițer principal I), niciunul dintre cei trei candidați planificați să susțină proba de evaluare a performanței fizice nu a promovat această probă. În această situație, nefiind depuse contestații, procedura de ocupare a postului a încetat”, a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Pentru că nu au fost depuse contestații, s-a început procedura de organizare a unui nou examen pentru acest post. Informațiile referitoare la acest concurs vor fi disponibile pe pagina de internet a Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu sb.politiaromana.ro, secțiunea Carieră, sub-secțiunea Posturi scoase la concurs.

În urma susținerii probei de evaluare a performanței fizice, din totalul de 57 de candidați pentru posturile vacante de agent de poliție ce au fost planificați să susțină această probă, au fost declarați “promovat” 29 de candidați, “nepromovat” 14 candidați și „neprezentat” 14 candidați.

Agenții, departajați la interviu

Urmare a susținerii probei scrise a concursului, în ceea ce privește concursul de ocupare a posturilor vacante de agent de poliție, un candidat, cu nota cea mai mare, a fost declarat “admis”, iar alți patru candidați care au obținut aceeași notă atât la proba scrisă, cât și la proba de evaluare a performanței fizice (nota la proba de evaluare a performanței fizice a reprezentat un criteriu de departajare), urmează să susțină interviul pentru departajarea acestora în vederea declarării “admis” și a ocupării celor două posturi vacante de agent de poliție rămase neocupate.
Interviul va fi structurat pe subiecte profesionale în baza aceleiași tematici și bibliografii stabilite pentru proba scrisă, conform Anunțului de concurs și se susține în vederea departajării candidaților, astfel că va fi declarat admis candidatul care a obținut nota cea mai mare, indiferent de aceasta, în limita numărului de posturi pentru care se susține proba și anume 2 (două) posturi.

La proba scrisă a concursului de ocupare a celor două posturi vacante de ofițer de poliție – ofițer specialist I (medic veterinar) în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – I.P.J. Sibiu au participat 4 candidați. Doi dintre aceștia au obținut nota cea mai mare, peste 7,00, fiind declarați “admis”.

Ultima oră

Comentariul meu